BMW pasteidzina superhibrīda projektu (56)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

BMW ir oficiāli paziņojis, ka konceptauto Vision Efficient Dynamics nonāks sērijveida ražošanā un būs markas pirmais superauto ar hibrīddzinēju.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā vienu no galvenajiem iemesliem, kas licis ātrāk pavirzīt līdz šim neskaidros attīstības plānus, BMW min nepieciešamību radīt vairāk videi draudzīgu un ekonomisku auto. Tādēļ arī pieņemts lēmums nekavēties un izlaist sporta auto, kas uz priekšu tiek, izmantojot elektromotoru un iekšdedzes dzinēja spēku, atzīmē Automotive News Europe.

Īstajiem benzīngalvām vides aizsardzība, visticamāk, būs pēdējais no faktoriem, kas liks domāt par šāda auto iegādi, drīzāk jau pirkumu noteiks dinamiskās īpašības un braukšanas bauda. Vision Efficient Dynamics piedāvā arī šīs īpašības, jo, būdams apgādāts ar 1,5 litru 3 cilindru turbodīzeli un diviem elektromotoriem, auto spēj 100 km/h sasniegt 4,8 sekundēs un maksimāli attīsta 250 km/h, kas ir līdzvērtīgi rādītāji kupejai M6. Taču tai pašā laikā topošais superauto solās būt īpaši taupīgs (ja ne pirkuma brīdī, tad lietošanas laikā noteikti), jo Vision Efficient Dynamics oficiālais vidējais degvielas patēriņš ir tikai 3,76 litri uz 100 kilometriem un CO2 izmeši turas pie 99 g/km, kas atbilst apmēram 30 procentiem no M6 rādītāja.

BMW vadītājs Norberts Reithofers, kas ir tiešais atbildīgais par pozitīvā lēmuma pieņemšanu, norāda, ka šis hibrīdsuperauto kopā ar izvērstu hibrīdmodeļu un elektroauto klāstu (tiek virzīts arī Megacity projekts ar supermini elektrisko BMW) vienlaikus ļaus pazemināt BMW klāsta vidējo izmešu daudzumu un iekļauties striktajās normās, kā arī līdz 2020.gadam paaugstināt pārdošanas apjomus no pašreizējiem 1,4 miljoniem līdz 2 miljoniem automobiļu gadā.

Arī biznesa lietas parastam autobraucējam, visticamāk, liksies kā ražotāja iekšējā lieta, bet, kā norāda autoindustrijas analītiķi, ir svarīgi būt pirmajam, lai no projekta īstenošanas atdeve būtu lielāka. Un laika tiešām nav daudz, jo, kā zināms, Porsche plāno izlaist 918 Spyder ar 500 zirgspēku benzīna dzinēju un veseliem trim elektromotoriem, savukārt Mercedes-Benz turpina eksperimentēt ar SLS AMG elektrisko versiju.

Un visbeidzot - Vision Efficient Dynamics sērijveida versija pārdošanā nonāks 2013. gadā, bet par cenu zināms ir vienīgi tas, ka auto maksās lētāk nekā Rolls-Royce, kas patiesībā ir diezgan plašs jēdziens, jo britu klasikas jaunie modeļi maksā robežās no 230 līdz 500 tūkstošiem eiro.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu