"Spoks" no Suzuki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Tokijas auto šovā Suzuki prezentējis visnotaļ dīvainu diviem cilvēkiem domāta pārvietošanās rīka koncepciju - Q Concept -, kas nav nedz īsti motocikls, nedz auto.

2,5 metrus garā Q Concept pamatideja dīvaina ir tādēļ, ka ar vienu uzlādes reizi nobraucamajam attālumam ir piešķirta otršķirīga nozīme. Tie ir tikai 20 kilometri, bet parasti tieši šis rādītājs ir tas, kas nosaka elektroauto pārākumu pār konkurentiem.

Foto: Suzuki

No otras puses - divvietīgais braucamrīks, kura salonā sēdvietas ir izvietotas viena aiz otras, nemaz nav paredzēts lielu attālumu veikšanai. Q Concept aprakstā minēts, ka tā darbības rādiuss ir 10 kilometri, ar ko vajadzētu pietikt ierastākajiem ikdienas izbraucieniem pilsētā - uz veikalu, pie ārsta vai pēc bērna uz "dārziņu". Piedevām ar šādu transportlīdzekli urbānajā vidē pārvietoties un sadzīvot būtu ērtāk - gan vieglāk manevrēt, gan stāvvietu atrast.

Foto: Suzuki

Ja šie faktori ir svarīgāki par autonomiju un neatkarību, tad pietiks arī 20 kilometru gaitas rezervi.

Nobeigumā Suzuki norāda, ka Q Concept iespējama salona konfigurācijas mainīšana. Tā, piemēram, aizmugurējā sēdekļa vietā var uzstādīt divus bērnu sēdeklīšus vai arī tos izņemt vispār un iegūt kravas nodalījumu, kur iekraut, piemēram, kasti ar bulciņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu