ASV policistiem ļauj ātrumu noteikt "uz aci" (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Ohaio štata (ASV) Augstākā tiesa noteikusi, ka Ceļu policijas darbinieku iemaņas ir pietiekamas, lai viņi varētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas faktu konstatēt arī bez speciālas elektroniskas aparatūras izmantošanas.

Lenta.ru, atsaucoties uz The Columbus Dispatch, raksta, ka Ohaio štata tiesnesis līdz šādam secinājumam ticis, izskatot 27 gadus vecā autovadītāja Marka Dženija lietu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka viņš pa šoseju braucis ātrāk, nekā atļauts. To pamanījis kāds no patruļpolicistiem un izrakstījis soda kvīti, pamatojoties tikai uz saviem pieņēmumiem.

Pārkāpumā vainotais autovadītājs apsūdzībām un uz policista pieredzi balstītajam sodam nepiekrīt. Autobraucējs un viņa advokāts uzskata, ka ir nepieciešams uzrādīt vizuālus pierādījumus, kas apstiprinātu Dženija pieļauto ātruma pārsniegšanu.

Pirmās instances tiesa un vēlāk arī devītā apgabala apelāciju tiesa autovadītāju atzina par vainīgu, turpretim astotajā apelāciju tiesa bija citās domās, jo uzskatīja, ka vadītāja sodīšanai ir nepieciešami vizuāli pierādījumi. Tālāk jau Dženija lieta nonāca Augstākajā tiesā, kuras tiesnesis pēc iepazīšanās ar lietas materiāliem lēma par sliktu vadītājam, uzskatot, ka policista pieredze un iemaņas ir pietiekamas, lai spētu braukšanas ātrumu noteikt bez mērierīcēm.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu