Rīgā - diena bez auto (73)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros trešdien, 22. septembrī, Rīgā notiks pasākums "Diena bez auto".

Autosatiksmei būs slēgts Elizabetes ielas posms no Brīvības bulvāra līdz Tērbatas ielai, kur no pulksten 8.00 rītā līdz 20.00 vakarā norisināsies dažādas aktivitātes velobraucējiem, kājāmgājējiem, elektrotransporta interesentiem, kā arī autovadītājiem, kas vēlas uzzināt vairāk par biodegvielu.

"Diena bez auto" pasākuma sauklis būs "Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk!". Elizabetes ielā būs izvietoti desmit dažādi stendi. Īpašajā "Zvaniņu montāžas darbnīcā" ikvienam būs iespēja par brīvu piestiprināt pie sava velosipēda zvaniņu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta un Mājokļu un vides departamenta stendā ikvienam būs iespēja uzzināt par veloceliņu attīstības plāniem Rīgā, centra apvedceļu būvniecību. Tāpat ikvienam būs iespēja iepazīties ar Rīgas trokšņu karti un uzzināt, kāds trokšņu līmenis ir Jūsu dzīvesvietā.

Pasākumā būs arī Rīgas Pašvaldības policijas "Drošības stends bērniem", retro velosipēdi no Rīgas Motormuzeja, "Latvija Statoil biodegvielas stends", veikalu tīkla "Fans" stends par drošu velosipēda aprīkojumu.

Savukārt Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja stendā "Pārvietojies gudrāk, dzīvo veselīgāk!" ikvienam būs iespēja redzēt vesela un slima cilvēka plaušas, noteikt savu ideālo svaru, ieraudzīt kaulu lūzuma stiprinājumu aprīkojumus, retro velotrenažieri, uzzināt, kur plaušās paliek ieelpotais pilsētas gaiss un kā rīkoties, lai mūsu plaušas būtu veselākas. Ikvienam būs iespēja izmēģināt īpašas dzērājbrilles un gūt pieredzi, cik bīstami ir būt iereibušam satiksmes dalībniekam.

"Velokurjera stendā" būs iespēja iegūt informāciju par aizsardzību pret velozādzībām, kā arī būs iespēja pārbaudīt savas spējas uz ekskluzīva velokurjera šosejas velosipēda.

Pasākumā būs iespēja izbraukt arī ar ērmriteņiem, elektrovelosipēdiem, kā arī izbraukt īpašu "Rīgas Tūri" ar elektromobiļiem līdz pat "Rīgas Centrāltirgus" Piena paviljonam un atpakaļ. Savukārt Latvijas Sarkanā Krusta stendā "Veselības istaba" būs iespēja iepazīties ar pirmās palīdzības paraugdemonstrējumiem, izmērīt asinsspiedienu un uzzināt par veselīgu dzīvesveidu.

Par mūziku gādās DJ Mārtiņš Rubenis.

Pulksten 10.00 aicinām mediju pārstāvjus uz elektromobiļu ekskursiju "Rīgas Tūre" atklāšanu minētajā Elizabetes ielas posmā. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības vadītājs Arnis Bergs, kā arī pārstāvji no uzņēmumiem SIA "Impresso".

Trešdien, 22. septembrī, no pulksten 16.00 līdz 18.00 turpināsies atvērto durvju stundas Gaisa piesārņojuma mērstacijā Krišjāņa Valdemāra ielā 18, "Velosipēdistu dienas" Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un atvērto durvju dienas Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstādē "Nelaime nenāk brēkdama".

Savukārt no pulksten 17.00 Uzvaras bulvārī 15 notiks bērnu riteņbraucēju-amatieru sacensības "Riteņvasaras posms" dažādās vecuma grupās.

Kā ziņots, no 16. līdz 22.septembrim Rīgā notiek dažādi Eiropas Mobilitātes nedēļai veltīti pasākumi. Plašāka informācija www.rdsd.lv.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu