Cīrihe gatavojas aizliegt pabalstu saņēmējiem vadīt auto (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices Cīrihes kantona iedzīvotājiem, kuri saņem sociālos pabalstus, varētu aizliegt vadīt automašīnu, ja tiks apstiprināts likumprojekts, kas, šķiet, bauda plašu politisko atbalstu.

Šo iniciatīvu, ko parlamentā piedāvājusi labējā Šveices Tautas partija (SVP) un liberāļi, atbalstījušas vēl divas partijas, pirmdien vēstīja Šveices ziņu aģentūra SDA.

Piedāvātais likumprojekts aizliegtu sociālo pabalstu saņēmējiem vadīt automašīnas.

SVP uzsākusi kampaņu pabalstu apjoma samazināšanai Cīrihē, uzskatot, ka pašlaik tie ir pārāk lieli un kantonam izmaksā pārāk dārgi.

Partija norāda, ka sistēma pamazām pārtapusi pabalstu atkarības uzturēšanā un netiek izmantota ārkārtas situācijām, kam tā bijusi paredzēta.

SVP īpaši vērsusies pret sociālo palīdzību patvēruma meklētājiem, aicinot samazināt pabalstus par 10%.

«Automašīnas izmantošana izmaksā 500 frankus (414 eiro) mēnesī - pabalstu saņēmēji to nevar atļauties,» norādīja SVP politiķis Klaudio Šmits.

Piedāvātās izmaiņas likumdošanā nozīmē, ka sociālie pabalsti vairs nesegs ar automašīnas lietošanu saistītās izmaksas.

Izņēmumi tiks pieļauti gadījumos, ja pabalsta saņēmējam automašīna nepieciešama slimības, invaliditātes vai profesionālu iemeslu dēļ.

Likumprojekta pretinieki norādījuši, ka tas nav samērīgs, neesot daudz tādu pabalstu saņēmēju, kuru īpašumā būtu automašīnas.

Galīgais balsojums paredzēts novembrī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu