Jauns žurnāls Latvijas lauksaimniekiem – PROFI

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas vadošais lauksaimniecības tehnikas žurnāls PROFI tagad ir pārstāvēts arī Latvijā, nākot klajā pirmajam numuram latviešu valodā.

Eiropā PROFI ir sena vēsture. Jau no paša pirmā izdevuma 1989. gadā Vācijā, līdz pat šodienai, tas pazīstams kā vadošais neatkarīgu, objektīvu testu avots, kas aptver visus lauksaimniecības tehnikas aspektus. Šī žurnāla pamatā ir vācu precizitāte un uzmanība pret vissīkākajām niansēm, kas caurstrāvo ikvienu publicēto materiālu – traktoru testus, pirmos iespaidus un tehnikas aprakstus.

PROFI nolūks ir sniegt aktuālāko informāciju, kas nepieciešama zemniekiem optimālākās lauktehnikas izvēlē. PROFI testu centrā Vācijā neatkarīgi eksperti izmēģina visus jaunākos traktoru modeļus, kā arī kombainus, sējmašīnas, lopbarības sagatavošanas tehniku un praktiski ikvienu lauksaimniecības iekārtu, kāda ir pieejama tirgū.

PROFI galvenā mērķauditorija ir lauksaimnieki un agrārās tehnikas speciālisti. No šī rudens PROFI četras reizes gadā iznāks Latvijā, kā arī Igaunijā un Lietuvā.

«Priecājamies, ka Latvijas lauksaimniekiem varam piedāvāt plašākas iespējas iepazīties ar jaunākajiem sasniegumiem nozarē. Tāpat pirmo reizi Latvijā piedāvājam profesionālus un neatkarīgus testus, kas sniedz objektīvu informāciju par šobrīd aktuālāko tehniku, ko izmanto zemnieki Eiropā un citviet pasaulē. Visi PROFI Latvija publicētie materiāli tapuši ciešā sadarbībā ar vietējiem ekspertiem. Jau pirmajā numurā aplūkota Latvijas zemnieku pieredze darbā ar dažādu ražotāju tehniku,» PROFI Latvija galvenais redaktors Guntars Pulss.

Kā top profi testi?

Visi traktoru un lauksaimniecības tehnikas testi sastāv no vairākām daļām – vispirms saskaņā ar Ekonomiskās Sadarbības un attīstības organizācijas standartiem tie iziet PROFI ekspertu pārbaudi starptautiski atzītajā DLG testu centrā Grosumštatē, Vācijā. Taču, lai nonāktu pie galīgā PROFI ekspertu vērtējuma, ikviens traktors tiek vairākas nedēļas testēts reālos darba apstākļos, sadarbojoties ar vadošajām Vācijas zemnieku saimniecībām.

Līdzīgi tiek testēti arī darba agregāti, kuru produktivitāte tiek analizēta Bonnas universitātes lauksaimniecības institūtā un lauksaimniecības zinātnes institūtā Dānijā.

PROFI testē ne tikai traktorus un lauksaimniecības iekārtas, bet arī elektroniku, tajā skaitā elektroniskās stūrēšanas vadības sistēmas un paralēlās braukšanas asistentus. Tāpat tiek izmēģinātas arī dažādas navigācijas sistēmas un datorprogrammas.

Testu programma jau sen vairs nekoncentrējas tikai uz laukkopību, tiek izmēģināta arī tehnika piensaimniekiem, lopkopjiem un dārzeņu audzētājiem. Arī šajā jomā PROFI nepaļaujas uz acumēru, bet izmanto specializētas testu laboratorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu