Volkswagen Lielbritānijā atsauks gandrīz 1,2 miljonus automašīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» Lielbritānijas struktūrvienība trešdien paziņoja, ka valstī atsauks un saremontēs gandrīz 1,2 miljonus automobiļu, kurus ietekmējis izmešu falsificēšanas skandāls.

«Volkswagen Group UK» norāda, ka atsaukums aptvers vairāk nekā pusmiljonu «Volkswagen» zīmola automašīnu, gandrīz 400 000 «Audi» modeļus un gandrīz 80 000 «Volkswagen» komerctransportlīdzekļu, kā arī «Škoda» un «Seat» zīmola automobiļus.

«Šo automašīnu klienti tuvākajās nedēļās un mēnešos tiks informēti,» pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

«Volkswagen» pagājušajā nedēļā izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus.

Kā vēstīts, ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) atklāja, ka «Volkswagen» atsevišķām dīzeļdzinēju automašīnām valstī uzstādījusi programmatūru, kas pilnīgu kaitīgo izmešu kontroli veic vien brīdī, kad tai tiek veiktas oficiālās emisijas pārbaudes.

Tādējādi šie automobiļi emitē lielāku par atļauto kaitīgo izmešu apjomu, kas saistīts ar smogu un dažādām veselības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu