«Volkswagen» atklāj rūpnīcu Kenijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» trešdien Kenijā atklājis jaunu montāžas rūpnīcu, atgriežoties valstī pēc 40 gadu prombūtnes, lai censtos gūt labumu no automašīnu tirdzniecības apjoma straujā kāpuma Āfrikā.

«Volkswagen» jauno ražotni Kenijas vidienes pilsētā Sikā atklājis dažas nedēļas pēc tam, kad uzņēmums parakstīja vienošanos par rūpnīcas būvniecību Alžīrijā.

«Automobiļu tirdzniecības apjoms kopumā Āfrikā nākamajos piecos gados varētu pieaugt par 40%, tāpēc mēs paplašinām savu biznesu,» norāda «Volkswagen» vadītājs Herberts Dīss. «Ir pamatoti teikt, ka kontinents piedzīvojis ilgu ekonomiskās stagnācijas periodu, taču līdzīgi kā Ķīna 20.gadasimta 80.gadu sākumā Āfrika piedāvā lieliskas biznesa iespējas. Tas jo sevišķi attiecas uz Keniju.»

Montāžas rūpnīcā Kenijā paredzēts ražot automašīnas šai valstij, kā arī plašākam Austrumāfrikas tirgum.

Kenijas prezidents Uhuru Kenjata pavēstīja, ka «Volkswagen» investīcijas saskan ar valdības politiku industrializēt valsts ekonomiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu