Fotostāsts: AutoWorld muzejs Briselē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Ja esi auto cienītājs, tad vismaz reizi mūžā tev jāapmeklē Eiropas galvaspilsētā Briselē izveidotais AutoWorld muzejs.

Ēkā, kas atrodas tieši līdzās Briseles Triumfa arkai, ir izvietoti vairāk nekā 400 vēsturiski transportlīdzekļi - sākot ar trīs riteņu braucamrīkiem, kas jaudas pārvadam izmanto ādas siksnu, un beidzot ar septiņdesmito un astoņdesmito gadu automobiļiem.

Muzejā atrodamie eksponāti pārstāv dažādas lietojuma sfēras, taču viens gan vairumam no viņiem ir kopīgs, un tā ir piederība. Proti, lielākā daļa no AutoWorld aplūkojamajiem braucamrīkiem ietilpst vairāk nekā tūkstoš spēkratu lielajā Meihija kolekcijā. Tās veidotājs ir auto entuziasts Gislēns Meihijs, kurš kopā ar dēliem gadu gaitā ir savācis iespaidīgu triciklu un mašīnu izlasi. Lieki piebilst, ka īpašu uzmanību Meihijs veltījis beļģu autobūves šedevriem, tādēļ šeit apskatāmi tādu ražotāju kā Minerva, Germain, FN, Imperia, Fondu, Vivinus un citu izstrādājumi.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Starp citu, AutoWorld ēkā drošu patvērumu raduši arī vairāku citu kolekcionāru auto, kamēr tie netiek lietoti. Tā publiskā ekspozīcija papildināta ar Toyota 2000GT, Hudson Italia Superleggera, Ferrari 250 GT un citiem auto, kam atvēlēts savs stūrītis muzeja ēkā. Tāpat muzejā aplūkojami arī transportlīdzekļi no laikiem, kad galvenais vilcējspēks bija zirgs. Cita starpā šajā kolekcijas sadaļā atrodama Napoleona III kariete, kā arī vienas ass karietes modelis, kas savulaik kalpojis par Londonas taksometru.

Foto: Ingars Tenis, TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu