Nākamnedēļ eksperti diskutēs par "Rail Baltica" projektu

BNS
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad 25.novembrī Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle kopā ar vairākiem nozares ekspertiem diskutēs par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" potenciālu Latvijas attīstības veicināšanā, aģentūru BNS informēja EP Preses nodaļas vadītāja Iveta Ķelpe.

Viņa pastāstīja, ka Zīle kopā ar vairākiem nozares ekspertiem spriedīs arī par to, cik lielā mērā šis projekts sekmēs Latvijas tranzīta nozares starptautisko konkurētspēju. Tāpat diskusijas dalībnieki runās par finansiālo ieguldījumu "Rail Baltica" dzelzceļa būvniecības procesā no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka projekts "Rail Baltica" iekļauts vienotajā Eiropas transporta tīklā TEN-T un nākamajā budžeta periodā varēs pretendēt uz līdzfinansējumu no Eiropas Savienības jaunās programmas lielu infrastruktūras projektu finansēšanai.

"Rail Baltica" projekta galvenais mērķis ir atjaunot Baltijas valstu tiešu saikni ar Eiropas dzelzceļu tīklu un veicināt reģionālo integrāciju, no Helsinkiem savienojot Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni, un šo maršrutu potenciāli pagarinot līdz Venēcijai.

Svarīgākais
Uz augšu