Vētras norauta satelītantena sabojā divus auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā šorīt stiprā vēja norauta satelītantena sabojājusi divas braucošas automašīnas, pastāstīja aculiecinieki.

Negadījums noticis īsi pirms plkst.9 Brīvības ielā pie Gaisa tilta, kad vēja norautā antena vispirms uzkritusi braucošai automašīnai "Audi A4", izsitot aizmugurējā loga stiklu un saskrāpējot bagāžnieka vāku.

Pēc tam satelīta šķīvis uzkritis aizmugurē braucošajai automašīnai "Škoda Octavia", saskrāpējot motora pārsegu.

Pieaug izsaukumu skaits

Kā ziņots, pēdējās stundas laikā ir strauji pieaudzis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemto izsaukumu skaits saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem.

No vakardienas plkst.14 līdz šodienas plkst.9 glābēji kopumā saņēmuši 89 šādus izsaukumus, 27 no tiem saņemti tieši pēdējās stundas laikā, tai skaitā 14 zvanītāji bijuši no Rīgas, bet deviņi no Rīgas apkārtnes un Jūrmalas.

Automašīnai uzkrīt koks

Rīgā, Mazajā Nometņu ielā, kādai automašīnai, kurā atradusies sieviete, uzkritis koks. Glābēji atbrīvojuši sievieti un nodevuši viņu mediķiem.

Kādai ēkai Rīgā, Brīvības gatvē, un citai ēkai Viestura prospektā stiprais vējš daļēji norāvis jumtu, savukārt Liepājā, Pulkveža Brieža ielā, mājai uz jumta uzkritis koks.

Dažādās Latvijas vietās vēja nolauztie koki uzkrituši uz elektropārvades līnijām, daudzviet arī uz ceļiem.

Jābūt uzmanīgiem

Glābēji aicina autovadītājus stiprajā vējā būt ļoti uzmanīgiem, bet gados vecākiem cilvēkiem pagaidām nevajadzētu iet ārā no mājas, ja nav neatliekamu darīšanu.

Kā ziņots, Rīgā turpina plosīties stiprs vējš. Pagājušajā naktī līdz plkst.5 visstiprākās vēja brāzmas Latvijā bijušas Ventspilī, kur vēja ātrums sasniedzis 31 metru sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu