"Telegraf" izdevēju vadīs Meņģelsone (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par laikraksta "Telegraf" izdevējfirmu valdes priekšsēdētāju kļuvusi Līga Meņģelsone, kura līdz šā gada jūlijam darbojās SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"" valdē, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

Kopš pagājušās nedēļas Meņģelsone ir valdes priekšsēdētāja gan SIA "Telegraf", kas līdz šim izdeva krievu valodā iznākošo laikrakstu, gan nesen izveidotajā AS "News Media Group" (NMG), kas paziņojusi par šā laikraksta iegādi no iepriekšējiem īpašniekiem.

Iepriekš SIA "Telegraf" piederēja baņķiera Valērija Belokoņa firmai "Belokon News", bet tagad tās īpašniece ir Kiprā reģistrēta kompānija "Kinonon Holdings Limited".

NMG īpašnieki nav zināmi, bet uzņēmuma padomes priekšsēdētājs bijušais politiķis Jānis Jurkāns norādījis, ka laikrakstu iegādājusies neliela investoru grupa. NMG padomē darbojas arī žurnālists un vairāku grāmatu autors Lato Lapsa un korporatīvo finanšu kompānijas "Laika stars" valdes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Bez Meņģelsones "Telegraf" valdē iecelts arī ar Ventspils uzņēmēju Oļegu Stepanovu saistītais Juris Perunovs, bet valdes locekļa amatu saglabājusi līdzšinējā uzņēmuma vadītāja Karina Zindra.

Meņģelsone masu mediju jomā darbojas kopš 2001.gada. Pirms tam viņa vadījusi tranzītkompānijas "Noord Natie Ventspils Terminals" Tirdzniecības departamentu, bijusi Mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītāja Lielbritānijas kompānijā "Coats Latvija" un strādājusi sabiedrisko attiecību kompānijā "Es&Partneri", liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Kā ziņots, Belokoņs "Telegraf" pārdošanu skaidro ar arvien lielākām investīcijām, ko prasa laikraksta izdošana, kā arī kopējo situāciju Latvijas drukāto mediju tirgū.

Jurkāns apgalvo, ka jaunie īpašnieki īstenos projektus, kas saistīti ar laikraksta paplašināšanu.

"Šis ir sākums. Mēs nāksim kopā, domāsim un mēģināsim palīdzēt laikrakstam būt populāram un lasāmam ne tikai krieviski runājošiem cilvēkiem, bet arī latviski runājošiem cilvēkiem, kā arī mēģināsim padarīt laikrakstu par smuku un interesantu avīzi," iepriekš aģentūrai LETA sacīja Jurkāns.

Viņš apliecināja, ka avīze tiks pilnveidota ne tikai internetā, bet arī drukātā formā. "Avīze noteikti būs taustāma. Pagaidām nevaru pateikt, kas tiks darīts, lai padarītu avīzi lasāmāku un interesantāku, bet katrā gadījumā šis ir produkts, kuru var pataisīt par ļoti populāru," uzsvēra Jurkāns.

Latvijas Preses izdevēju asociācijas apkopotie dati liecina, ka laikrakstu "Telegraf" šā gada 1.oktobrī bija abonējuši 4107 lasītāji. Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, laikraksta abonentu skaits ir teju nemainīgs.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem "Telegraf" pērn strādājis ar 545 110 latu apgrozījumu un cietis 262 765 latu lielus zaudējumus. Gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bija 462 103 lati, bet zaudējumi - 238 489 lati.

Jau ziņots, ka maijā tika sāktas sarunas par "Telegraf" un cita krievu valodā iznākoša dienas laikraksta "Čas" iespējamo apvienošanos, taču dažādu iemeslu dēļ darījums tika atcelts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu