10 zaļas un pasauli uzlabojošas randiņu idejas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Iespējams, tev rūp daba, dzīvnieki, sociālais taisnīgums un savas kopienas labklājība, bet mūsdienu aizņemtajā pasaulē nekādi nevari atrast laiku, lai nodotos labdarīgiem mērķiem. Mans risinājums aizņemtībai ir bijis savienot patīkamo ar lietderīgo un uzburt randiņus, kas ne vien ļauj baudīt mīļotā cilvēka kompāniju, bet arī padara pasauli kaut par mata tiesu gaišāku.

 
Foto: Shutterstock

Uzlūdz savu mīļoto uz restorānu vai kafejnīcu

Uzlūdz savu mīļoto uz restorānu vai kafejnīcu, kur pavārs meistaro maltītes un dzērienus no vietējiem un bioloģiski audzētiem produktiem, uzņēmums atbalsta godīgo tirdzniecību un uzlabo vietējo ekonomiku. Tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā iepazīstināt savu otro pusīti ar zaļās dzīvošanas garšīgo pusi un veicināt zaļu biznesu attīstību. Ja tev nav iespējas uzaicināt savu mīļoto uz restorānu, tad varat

kopā paviesoties tirgus placī un iegādāties vietējos produktus,

lai pēc tam kopradītu un baudītu pašu veidoto maltīti romantiskā sveču gaismā.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Dodieties pilsētas misijā barot bezpajumtes dzīvniekus un cilvēkus

Viens no jaukākajiem randiņiem man ir sācies ar brīdinājuma īsziņu «saģērbies silti un ērti, pavadīsim visu vakaru ārpus telpām». Norunātajā vietā puisis mani sagaidīja ar kaķu barības maisiem, kurus vakara gaitā izbārstījām pa daudzdzīvokļu māju kaķu barotavām un pacienājām ikvienu ceļā satikto četrkājaino draugu. Vēlāk ko līdzīgu atkārtojām Ziemassvētku laikā, dāvājot mazturīgajiem iedzīvotājiem šokolādes konfektes. Dodoties kopīgā piedzīvojumā radīt prieku,

pabarojot izsalkušos, vairojās prieks un atvērtība arī mūsu attiecībās.
 
Foto: Shutterstock

...salej glāzēs bio vīnu, kas ražots no bioloģiski audzētām vīnogām, un kopā ar mīļoto ieritinies siltā segā

Lai arī zemes stunda notiek vienu reizi gadā, tu to vari noorganizēt tūlīt pat nākamajā randiņā. Izslēdz visas elektroniskās ierīces, gaismas, apkuri vai gaisa kondicionieri. Iededz vaska sveces vai iededz kamīnu, salauz gabaliņos godīgai tirdzniecībai ražoto šokolādi, salej glāzēs bio vīnu, kas ražots no bioloģiski audzētām vīnogām, un kopā ar mīļoto ieritinies siltā segā.

Ja lielākā dāvana, ko varam viens otram sniegt, ir mūsu laiks un klātbūtne, tad šī ir tava iespēja iegrimt dziļās sarunās,

klausīties, uzklausīt un vienkārši būt ar otru pavisam romantiskā gaisotnē.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Talkas, koku stādīšanas, ogošana...

Dodies ārpus pilsētas, lai kopīgi pavadītu laiku svaigā gaisā un jaukās sarunās sēņojot, ogojot, vācot tējas un ārstniecības augus, palīdzot radiem novākt kartupeļu ražu vai sagrābt vasaras sienu. Tā ir jūsu iespēja kopā izkustēties brīvā dabā, izvingrināt ķermeni pietupienos, kopīgi palēkāt pa siena kaudzi un iegūt bioloģisku pārtiku tieši no dabas klēpja.

Tāpat varat piedalīties koku stādīšanā (tam paredzētās vietās) vai atrast pielāgotas vietas pilsētvidē, kur iesēt puķes

vienām no svarīgākajām mūsu pastāvēšanas atbalstītājām - bitēm.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Noorganizē riteņu vai laivu braucienu uz lielisku saulrieta vērošanas vietu savā dzīvesvietā

Izmanto savu muskuļu enerģiju, lai kustinātu uz priekšu braucamrīku, un liec lietā rietošās saules enerģiju, lai uzkurinātu kaisli jūsu starpā. Paķer līdzi sedziņu un siltu tēju termosā, lai ērti vērotu saules rietu, esot viens otra apskāvienos.

Kustība dabā izteikti veicina labsajūtu, kas ir viens no priekšnoteikumiem veselīgām attiecībām

un līdz ar to arī labākai pasaulei. Brīnišķīga iespēja pavadīt laiku saskarsmē ar dabas pievilcīgo spēku mīļotā klātbūtnē.

 
Foto: Shutterstock

Padariet savus intīmākos brīžus zaļākus

Mūsdienās tu vari iegādāties ārkārtīgi daudz zaļu lietu, kas lieti noder guļamistabā. Interneta pasaulē vari atrast gan godīgai tirdzniecībai ražotus un

no ķīmijas brīvus prezervatīvus, gan saules enerģijas darbinātus un no stikla gatavotus vibratorus,

gan eko sertificētus lubrikantus. Pārsteidz savu mīļoto nākamajā tikšanās reizē ar jaunu un dabai draudzīgu spēļmantu guļamistabā, kas neliks tev vilties.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Pārsteidz mīļoto ar relaksējošu masāžu

Iegādājies bioloģisko kokosriekstu, sezama, mandeļu vai citu masāžas eļļu, iepilini pāris pilienus tik juteklisko ilang ilang, rožu vai sandalkoka ēterisko eļļu un pārsteidz mīļoto ar relaksējošu masāžu.

Tev nebūt nav nepieciešamas īpašas prasmes, lai spētu dāvāt otram brīnišķīgu pieskārienu.

Ļauj intuīcijai un radošam garam vadīt tavas rokas un baudi burvīgo aromātu. Tāpat arī vari iegādāties dāvanu karti pāru masāžai kādā no saloniem, kas izmanto ekoloģiskus produktus.

 
Foto: Shutterstock

Dodies uz suņu patversmi un apvieno romantisku pastaigu ar patversmes suņu izstaidzināšanu

Pirms tam noskaidro, vai tev ir nepieciešams pieteikties brīvprātīgo programmā. Taču tas tev dos iespējas pēc sirds patikas izskrieties, uzbūvēt nopietnu muskuļu masu, atvērt sirdi emocijām un kopā ar mīļoto palīdzēt četrkājainajiem draugiem. Pastaiga ar suņiem tikmēr ļaus patversmes darbiniekiem pievērsties citiem darbiem, kā arī

jūsu kopīgi pavadītais laiks mācīs suņus būt saskarsmē ar cilvēkiem un citiem dzīvniekiem,

kas dos lielākas iespējas suņa drīzai adopcijai.

 
Foto: Shutterstock

Izvēlies radīt lietas kopā

Tā tu ne vien radīsi ikdienā noderīgu lietu, bet arī pārbaudīsi sava drauga sadarbības iemaņas. Interneta tīmeklī ir pieejamas instrukcijas, kā reciklēt un izveidot brīnišķīgas noderīgas dizaina lietas. Šodien daudzi pasākumi ietver radošas darbnīcas, kuru ietvaros pats savām rokām vari pagatavot

putnu būrus, sveces, gaismas lukturus, plauktus un mūzikas instrumentus.

Atliek tikai izvēlēties to, kas vislabāk iederētos tavā interjerā un ko jums kopā labpatiktos radīt.

 
Foto: Shutterstock

Atrodi iespējas kopā ar mīļoto piedalīties brīvprātīgā darbā vietējā organizācijā

Pilsētas talkas, naudas vākšanas kampaņas, laika pavadīšana ar bērnunama bērniem vai vecākiem cilvēkiem. Tāpat varat kopā izveidot minikampaņu, savācot no saviem draugiem nevajadzīgas mantas un nogādājot tās trūcīgai ģimenei, savācot nevajadzīgas avīzes un malku un nogādājot tās dzīvnieku patversmē.

Īpaši aizraujoša ir improvizētā labdarības pastaiga pilsētā, kur jums ir iespēja vienam otru izaicināt darīt mazos labos darbus ceļā sastaptajiem cilvēkiem

- te kādam pateikt komplimentu, te noziedot naudu lūdzošam cilvēkam, te dāvāt plaukstošu ziedu ceļā sastaptai vecmāmiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu