Māris Gulbis atklāj vēlamo bērnu skaitu turīgā ģimenē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Cik bērniem būtu jābūt pārtikuša vīrieša ģimenē? Jurists un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis ir pārliecināts, ka turīgam vīrietim vajadzētu tiekties uz ģimeni, kurā ir vismaz astoņas atvases. «Es personīgi uzskatu, ka uz to ir jātiecas. Es zinu dažus ļoti augsta līmeņa politiķus, kuriem nav neviena bērna. Pieļauju, ka nezinu visas nianses un, iespējams, viņiem bērnu nevar būt, bet tad vajag adoptēt vai tamlīdzīgi. Jo tā ir vislielākā egoisma izrādīšana, ja dzīvo pārticībā, brauc uz Austrāliju šaut ķengurus, bet tev nav nevienas atvases,» televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» otrdienas vakara sarunu šovā «Starp mums runājot» atklājis Māris Gulbis.

Jurista viedoklim oponēja raidījuma vadītāja Daina Jāņkalne, norādot, ka daudz godīgāk būtu prasīt, kura no sievietēm vēlētos astoņus bērnus, nevis kādam no kungiem vienkārši paziņot, ka gribot astoņus bērnus. Savukārt populārā pavāre un grāmatu autore Signe Meirāne sacīja, ka emocionāli vēl nav gatava pat trešajam bērnam. Iespējams, tas tāpēc, ka pirmā atvase Meirānu ģimenē ienākusi brīdī, kad valsts piedzīvoja krīzi, bet pēc otrās meitas piedzimšanas Signe jau desmitajā dienā pēc dzemdībām atsākusi strādāt, reizēm pat līdz spēku izsīkumam. «Man laikam tas vēl nav pārgājis. Tas emocionālais un grūtais posms, kad bērns raud, tu viņu baro, naktī guli labi ja trīs stundas, strādā, jo ir nepieciešama nauda. Tāpēc es šodien vēl arvien saku, ka neesmu gatava pat trešajam bērnam tikai tāpēc, ka saprotu - es nevarētu viņam iedot to, kas nepieciešams. Un, protams, vienmēr ir arī finansiālais jautājums – es, protams, zinu, ka mīlestībai ģimenē ir būtiskākā nozīme, bet mani satrauc, kā es varēšu savus bērnus nodrošināt,» raidījuma laikā sacīja Signe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu