Kā interjerā izmanot 2016. gada krāsu – «rozā kvarca» un «dzidri zilā» duetu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā ik gadu ierasts, arī šogad krāsu uzņēmums Pantone ir izsludinājis divas šā gada oficiālās krāsas. Par šā gada krāsām ir pasludināti toņi «rozā kvarcs» (Roze Quartz) un «dzidri zilais» (Serenity), kas simbolizē mieru un labklājību. Interjera konsultante Alīna Eglīte iesaka papildināt mājokļa interjeru ar 2016. gada toņu aksesuāriem, piemēram, spilveniem, lampām, aizkariem un paklājiem, kā arī tapetēm vai flīzēm.

Ik gadu bija ierasts izvēlēties vienu krāsu, taču šoreiz Pantone izvēlējies veselus divus toņus: «rozā kvarcu» un «dzidri zilo».

Rozā ir pārliecinoši maigs tonis, kas pauž līdzjūtību un nosvērtību. Savukārt «dzidri zilais» ir tīrs, viegls un nomierinošs, gaisīgs kā zilās debess plašumi.

«Veikalos pieejamie produkti, kā flīzes, krāsas, tapetes un citi materiāli, 2016. gada krāsās radīs jebkurā telpā krāšņu un mājīgu sajūtu. Viesistabā elegantu izskatu piešķirs šo abu toņu sienu krāsojums radošā izpildījumā vai arī tapešu sakombinējumi, papildinot interjeru ar saskaņotiem aksesuāriem,» stāsta veikalu tīkla K-rauta interjera konsultante Alīna Eglīte, uzverot, ka

«rozā kvarca» un «dzidri zilā» toņi labi izskatās visdažādākajos materiālos – matētos, spīdīgos un arī ar metālisku spīdumu.

Šie toņi viegli kombinējami ar zaļajiem, violetajiem, purpura, ceriņkrāsas, piesātināto brūno toni un ar visiem dzeltenajiem un rozā toņiem.

Interjera konsultante ir pārliecināta, ka «rozā kvarca» un «dzidri zilā» toņu izvēle neliks vilties, to izmantojot pat lieliem interjera objektiem: «Gaišie toņi nepadarīs priekšmetus masīvus, bet viegli pieskaņotus kopējam stilam. Guļamistabai un citām telpām lielisku vizuālo izskatu piešķirs krāsu pieskaņošana iebūvējamo skapju durvīm. Savukārt vannas istabai krāšņu izskatu panāks flīzes no vienotas kolekcijas ar dažādiem dekora elementiem, kuras ir iespējams izvietot visdažādākajos veidos un kombinācijās,» stāsta Alīna Eglīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu