«Vingruma» Inga: nesaņēmos iet pie trenažieriem, kur «staltie brieži» trenē jau tā sportiskos augumus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Nedēļu sākām ar konsultāciju pie «Vingruma maratona» mentora Normunda. Pa vienai vien kāpām uz bioimpedances svariem, lai noskaidrotu, kas ar mūsu ķermeņiem noticis pirmajās divās nedēļās. Tā kā līdz šim esmu izmēģinājusi dažnedažādākās diētas un rezultāti pirmajās nedēļās bija ievērojami, jutos mazliet vīlusies, ka tagad esmu zaudējusi tikai 1,5 kg tauku un diemžēl arī 1,2 kg muskuļu.

Normunds atgādina: «Pamazām! 500 gramu zaudēšana nedēļā var izlikties par maz, bet, tā turpinot, 3 mēnešos var nomest jau 6 – 7 kilogramus, un pusgadā tie būs veseli 13 – 14!

Uz neatgriešanos, jo, pamazām tievējot, rotaļa jūs pieradinās pie uztura un kustību režīma, kas rada tikai pozitīvas emocijas,

un no patīkamām lietām parasti taču nešķiramies.» Saprotu, ka ne jau nedēļas laikā šo svaru esmu sasniegusi, esmu tos cītīgi krājusi vairāk nekā desmit gadus un, lai arī pamazām, bet svars iet uz leju!

Foto: Privātais arhīvs

Pēdējās trīs nedēļas daudz vairāk eju ārā staigāt. Lai sasniegtu 9000 soļu, katru vakaru jāiziet 30 – 45 minūšu garā pastaigā. Šonedēļ pirmo reizi Samsung Health aplikācijā kāds nepazīstams cilvēks mani izaicināja sasniegt 50 000 soļus septiņās dienās. Zinot, ka šobrīd es noeju vismaz 9000 soļu dienā, piekritu izaicinājumam. Visu nedēļas sākumu biju līdera pozīcijā, un pēkšņi piektdienā, kad līdz noteiktajam mērķim palikuši vien pāris tūkstoši soļu, skatos, ka atpalieku par 68 soļiem.

Saģērbos, izkāpu no dīvāna un izgāju ārā staigāt agrāk, nekā to būtu darījusi ierasti. Mana pirmā uzvara!
Foto: Privātais arhīvs

Sākot «Vingruma maratonu», iegādājos fitnesa aproci un uzliku aplikāciju telefonā. Kopš sāku lietot šo aproci, saprotu, cik ātri paiet pie datora pavadītais laiks, jo aproce atgādina, ka ir pagājušas 50 minūtes un ir laiks izkustēties. Iepriekš, strādājot pie datora, bieži vien nosēdēju pat vairākas stundas nepieceļoties. Šāda aproce un piedalīšanās izaicinājumos motivē būt aktīvākai.

Pirms Vingruma maratona uz sporta zāli gāju bez īpašas saprašanas, ko darīt, cik daudz darīt un kā darīt. Domāju, ka ne jau es viena sporta zālē jutos neveikla – kautrīgi kādā zāles tālākajā nostūrī kā tāds bumbulītis vēlos pa celiņu, nesaņemoties iet pie trenažieriem, kur «staltie brieži» trenē jau tā sportiskos augumus. Bet rezultāta šādiem neregulāriem sporta zāles apmeklējumiem nav. Kā mūsu mentors Normunds saka: «2/3 «darba» paveiks kaloriju skaita ievērošana, atlikušo 1/3 kustības.» Noteikti ieteiktu vismaz pāris reizes apmeklēt trenažierus ar treneri, pirmkārt, lai saprastu, ko un kā darīt, un, otrkārt, lai iegūtu drosmi arī dienās, kad trenera nav blakus, izmantot trenažierus.

Būšu godīga un teikšu, ka kcal skaitīšana nav kļuvusi vieglāka.

Ikdienišķā iepirkšanās ir kļuvusi par izglītojošo pasākumu – tik daudz produktu sastāvu, cik esmu izlasījusi pa šīm trīs nedēļām, neesmu izpētījusi visā savā līdzšinējā dzīvē.

Gribu pateikt paldies visiem, kas mani atbalsta un motivē. Ir patīkami saņemt uzmundrinošu ziņu no pavisam nepazīstama cilvēka, kas pasaka, ka mērķi var sasniegt un tas ir izdarāms, un tic, ka es to izdarīšu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu