Vingruma maratona pirmā mēneša rezultāti: top atlēti un svars dilst!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tātad, pieci maratona dalībnieki - divi stalti četrdesmitgadnieki un trīs apņēmīgas dāmas 30+ vecuma grupā, pirms mēneša sāka publisku ceļu «sevis uzlabošanā».

Kādam traucē tauciņi, citam liekas, ka spēka pietrūkst. Ar dažādu motivāciju dalībnieki apņēmās trīs reizes nedēļā apmeklēt treniņus un apgūt veselīgus uztura paradumus, lai kaut ko mainītu ikdienā, paradumos un sajūtās. Un tā mēnesis maratonā aizvadīts.

Ierodoties pie manis, lai uzmērītu rezultātus, divi dalībnieki bija tā kā vairāk satraukušies.

Pirmo šeit minu Raimondu. Viņš bija uztraucies, jo četru nedēļu laikā viņa svars ir pieaudzis. Ko nu! Ko teiks līdzjutēji un vērtētāji? Un es saku, ka tas ir lielisks rezultāts! Raimonds mēneša laikā ir izkausējis 900 gramus tauku, bet uzaudzējis veselus 2,7 kilogramus muskuļu, kā rezultātā svars no 89,2 kg ir pakāpies uz 91,1 kg, kas pie auguma 186 cm tikai stiprina atlēta tēlu. Viduklis no 93 ir uzlabojies uz 91 cm.

Bicepsi piebrieduši par centimetru, bet apakšdelmi un arī krūšu apkārtmērs palielinājies par 2 cm. Tā, lūk, top atlēti!

Tālāk par Ingu. Viņas raizes ir liekais svars... Bet rezultāts pēc mēneša treniņiem un diezgan pamatīgas ikdienas uztura revīzijas ir... LIELISKS! Izkausēti veseli 5,5 kilogrami tauku! Tas ir lielākais daudzums, un to varēja atļauties tikai Inga, jo viņas sākuma svars bija 116 kg, bet tagad jau 110! Apkārtmēri rūk! Viduklis par 5 cm, augšdelmi par 2 cm un tā tālāk... Turpmākos divus maratona mēnešus tik strauju kritumu nebūs pareizi turpināt.

Pietiks ar trim četriem kilogramiem mēnesī, lai tikai organisms neieslēgtu aizsargmehānismus.

Viss notiek, Inga! Tā turpināt!

Prieks par Ingu, jo pēc pirmo divu nedēļu maratonēšanas rezultātos bija muskuļu kritums, tagad tas ir gandrīz atgūts, kas liecina par organisma pielāgošanos jaunajiem apstākļiem.

Ansis! Īsts latviešu vīrs ar 191 cm stāvu! Mēneša laikā no 109 kg uz 106 kg! Zaudētais svars viss uz tauku rēķina – 2,6 kg tauku! Tas nozīmē katru nedēļu pa 600 gramiem! Kā jau inženierim klājas. Precīzi ieteiktā norma, un mēneša laikā par 5 cm slaidāks viduklis! Šādi turpinot, Ansis sasniegs visas savas ieceres!

Daces kontā mēneša laikā zaudēti 3,5 kg. Labi! Īpaši labs ir zaudēto tauciņu daudzums - 2,5 kg. Muskulīši tomēr uzrāda, ka tiem nepietiek laika atgūties, un uz šo brīdi uzrāda sakrišanos par 1 kilogramu. Šāds muskulīšu samazinājums nav nekas slikts, ja vien neiet vairumā, kad arī spēki un vēlme pēc kustībām var saplakt. Jāpadomā, kā atgūt spēkus, ko atlikt malā uz brīdi, kamēr tiek maratonēts un apgūti jauni paradumi.

Mācāmies un stāstām citiem, kā tas viss padodas. Centimetri un kilogrami dilst.

Dace! Malace!

Inese! Mēneša laikā – 4,2 kg. No 79,0 uz 74, 8 kg. Viduklis – 7 cm, stilbiņi – 2 cm. Absolūtie maratona rekordi, arī pret pašas svaru. Gan jāslavē, gan jārāj Inese. Ir tauciņu kritums par 2,9 kg, bet arī muskuļi saplakuši par 1,3 kg. Šāds svara zaudējums (proporcija starp taukiem un muskuļiem ar Ineses svaru) rāda, ka muskuļi ir iekrājuši nogurumu, kuram pastiprinoties visi tievēšanas prieki var tikt palaisti vējā. Ja ar pie Ineses svara (75 kg) zaudētā muskuļu masa sasniegs 3 – 4 kg, tad, nerunājot par nespēku, ir visas iespējas nolikties gultā ar kādu saaukstēšanos vai traumu, kad organisms ieslēdz savus pretošanās mehānismus... Jāatrod brīdis atpūtai, tāpat kā Dacei, lai maratona aktivitātes ietu labumā ar garantiju!

Pirmais no trim Maratona mēnešiem ir noslēdzies. Rezultāti priecē!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu