Kā izvairīties no neveselīgas pierīšanās vakaros? Atbild eksperts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Kā zināms, ievērot pareizu un sabalansētu uzturu saspringtajā ikdienā nav vienkārši. Nereti vakarā pārrodoties mājās, vēders ir tukšs un steigšus dodamies pie ledusskapja, lai to piepildītu. Kā izvairīties no neveselīgas pārēšanās vakaros un kuri būtu tie produkti, ko bez nožēlas var ēst arī vēlajās vakara stundās? Atbild «Egoistes» pieaicinātais eksperts, gastroenterologs Dr. Sabri Abdelmasī.

Kopā ar «Good Life Clinic» vadītāju, gastroenterologu Dr. Sabri Abdelmasī sniegsim atbildes uz jūsu jautājumiem: kas jāzina ikvienam veselīga uztura atbalstītājam.

Pavisam vienkārši – lai nepārēstos vakarā, nedrīkst aizmirst par pārējām ēdienreizēm visas dienas garumā. Ja sāksim dienu ar veselīgām un bagātīgām brokastīm, laika sprīdī līdz pusdienām uzņemsim nelielu daļu kaloriju, paēdīsim bagātīgas pusdienas, tad,

esmu pārliecināts, vakarā organisms neprasīs milzīgu devu kaloriju. Pats svarīgākais – organizēt savu dienu un plānot ēdienreizes.

Kustība ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, vēlu vakarā ir laiks atpūsties, nevis ēst! Tomēr, ja nojucis dienas ritms, vakarā izteiktu izvēlēties neapstrādātus, neceptus produktus, piemēram, svaigus salātus, nelielā daudzumā - riekstus un žāvētus augļus. Ja dienas laikā sanācis izlaist kādu no ēdienreizēm,

vēlā vakarā izteiktu izvēlēties vistas, tītara fileju vai zivi. Jebkurā gadījumā – ieteiktu neēst vismaz 4 stundas pirms došanās pie miera.

Droši jautā arī tu, rakstot savu jautājumu raksta komentārā vai uz e-pastu woman@tvnet.co.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu