Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sekss menstruāciju laikā var būt «karsts» jeb, kāpēc to iesaka darīt «īpašajās dienās»!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Nē, nekāda seksa, man taču ir īpašās dienas! Nereti mēs, sievietes, domājam, ka šajās dienās jāatturas no mīlēšanās, turklāt, ja arī to pašas vēlamies, tomēr raizējamies par to, ko patiesībā atklāj pētījumi, mūs uztrauc tas, ko par to domās partneris. Saskaņā ar MensHealth.com aptaujas datiem top skaidrs, ka tieši sievietes ir tās, kuru dēļ menstruāciju laikā pāru starpā seksa nav, jo tikai niecīga daļa vīriešu atzina, ka mīlēties īpašo dienu laikā viņi nevēlas, tāpēc ka tas šķiet pretdabiski un netīri.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Dabīgs un teicams lubrikants!

Menstruāciju laikā sievietei no organisma izdalās ne tikai asinis - patiesībā arī no dzemdes atdalījusies gļotāda mīlēšanās laikā var kalpot par labu lubrikantu. Zināšanai: sievietei ik mēnesi menstruācijās izdalās aptuveni 4-12 tējkarotes gļotu ar asiņu piejaukumu. Menstruācijas iekrāso neliels daudzums asiņu, tāpēc izdalījumi ir sarkani un mums šķiet, ka tās visas ir asinis.

Menstruācijās asiņu nav daudz - un tās var kalpot par dabisku lubrikantu.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Samazina sāpes!

Daudzas sievietes mēnešreižu laikā moka izteiktas un nepatīkamas vēdersāpes un krampji, taču pētījumi liecina, ka sekss spēj palīdzēt! Pirms orgasma cilvēka asinīs nonāk hormons oksitocīns, kura ietekmē izstrādājas sāpes mazinošie endorfīni - dabīgs morfija analogs. Sievietēm seksa laikā

izstrādājas estrogēni, kuri mazina ar pirmsmenstruālo sindromu saistītās sāpes, tā ka sekss ir labākās pretsāpju zāles.

Turklāt PMS atkāpjas, kā rezultātā tu neuzņemsi liekas kalorijas!

Tāpēc nākamreiz padomā, vai tiešām ir vērts dzert tableti, kas atbrīvos no sāpēm, taču traumēs organismu. Varbūt tomēr labāk ārstējies ar baudu?

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Spēj saīsināt mēnešreižu periodu!

Atceries, ka pēc seksa šajās dienās un arī pēc spēcīga orgasma notiek dzemdes sieniņu saraušanās. Tas nozīmē spēcīgu asins noplūdi. Bet ir viens «bet» - šis process spēj saīsināt mēnešreižu periodu!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ja to darīsi...

Tātad, ja esi nobriedusi mīlēties menstruāciju laikā, daži ieteikumi:

  • sameklē tumšu frotē dvieli, ko paklāt gultā zem sevis;
  • lietojiet lateksa prezervatīvus - tā arī vīrietis vieglāk spēs sakopties;
  • blakus gultai turi mitrās salvetes jeb ar siltu ūdeni saslapinātu dvielīti;
  • izmēģini dažādas pozas, taču ņem vērā, ka «vistīrākā» būs misionāru poza;
  • ja iespējams, pirms seksa ieej vannā vai dušā. Vai arī to var darīt turpat, ūdenī, kas noskalos jebkādu smērēšanos.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mēnešreižu laikā vēlamies kaislīgāku seksu nekā parasti

Skotu zinātnieki kādā pētījumā mēģināja uzzināt 104 sieviešu gaumi un reakciju uz digitāli apstrādātām vīriešu fotogrāfijām. Šajos pētījumos atklājās, ka triju nedēļu laikā, proti, tad, kad olšūnas vēl nav nobriedušas ovulācijai, sievietes dod priekšroku mierīgākiem, sievišķīgākiem vīriešiem, kuru izskats liecina, ka viņiem ir visas dotības, lai kļūtu par labiem ģimenes tēviem.

Turpretim mēnešreižu laikā viņas labprātāk izvēlējās vīrišķīgus, mačo tipa vīriešus ar spēcīgu ķermeņa uzbūvi, smagiem žokļiem un biezām uzacīm. Liela nozīme mēnešreižu laikā sievietēm bija vīrieša ķermenim -

lai tas būtu spēcīgs un muskuļots. Primāri viņas uzsvēra vīriešu roku, vēderpreses un pēcpuses izskatu.


 
Foto: Kadrs no filmas "Amerikāņu skaistums"

BET....!

Mūžsenais jautājums: vai, mīlējoties mēnešreižu laikā, var palikt stāvoklī?

Atbild Anna Suhanova, auglības atpazīšanas metodes instruktore (mammam.lv/tetiem.lv)

Mēnešreižu laikā var palikt stāvoklī gan teorētiski, gan praktiski. Un bieži vien tā arī notiek. Tas var notikt divās situācijās. It kā ir zināms, ka sievietes olšūna var tikt apaugļota 12 stundas mēnesī, bet spermatozoīdi sievietes organismā, viņas auglīgajās gļotās, spēj nodzīvot 3-5 un reizēm pat 7 dienas. Auglīgās gļotas izdala dzemdes kakls estrogēna (sievišķā hormona) ietekmē. Estrogēnu teorētiski olnīcas sāk ražot pēc mēnešreizēm, bet īsos ciklos, īsākos par 26 dienām, - bieži vien mēnešreižu laikā, tādējādi radot spermatozoīdiem īpaši labvēlīgu vidi. Maksts mikroflora pamatā ir skāba, un tādā vidē nekas neizdzīvo, tajā skaitā spermatozoīdi, bet auglīgās gļotas padara maksts vidi sārmainu. Asinis arī ir sārmainas - tas tikai uzlabo auglīgo gļotu kvalitāti, un mazie, astainie draudziņi, nonākot tādā paradīzē, vienkārši sajūk prātā aiz laimes. Tā kā galējo kapacitāti vai briedumu spermatozoīdi iegūst tikai sievietes organismā, auglīgajās gļotās, minētā vide ir tik labvēlīga, ka nekas tiem vairs netraucē sagaidīt olšūnas iznākšanu, kas notiek ātri vien pēc mēnešreizēm.

Otrs gadījums ir tad, ja sievietei bijis anovulators cikls, tas nozīmē - cikls bez ovulācijas. Ja sieviete sevi nenovēro un novērojumus nepieraksta, ja nav iemācījusies atpazīt savu auglību, viņa par to visbiežāk neko nezina. Kaut kādā brīdī sākas asiņošana, kas tiek noturēta par īstām mēnešreizēm. Patiesībā tā ir pseidomenstruācija, jo ovulācijas nav bijis. Ja ovulācijas nav bijis,

asiņošana ierasto mēnešreižu laikā ir visauglīgākais un vislabvēlīgākais laiks bērna ieņemšanai.

Tāpēc visām sievietēm tomēr iesaku iemācīties atpazīt tos procesus, kuri notiek viņu organismā, un tad nebūs pārsteigumu un jūs pilnībā varēsiet uzņemties atbildību par savu auglību.

Iekaisumi, slimības...

Kā zināms, ar asinīm lieliski pārvietojas dažādas infekcijas, un tāpēc vien sekss mēnešreižu laikā var būt bīstams. Īpaši, ja sievietei ir kāda kaite, piemēram, piena sēnīte, kuru viegli var nodot partnerim. Izdalījumos, kuri veidojas mēnešreižu laikā, var atrasties mikrobi, kas var nonākt vīrieša urīnizvadkanālā un radīt iekaisumu.

Mīlējoties dzemde kontrahējas, kā rezultātā asiņainie izdalījumi nevis ātri izkļūst no organisma, bet gan var iekļūt vēdera dobumā vai olnīcās.

Tas savukārt veicina risku iegūt nopietnu slimību.

Tāpat vari iegūt jebkuru no STS veidiem, jo asiņu vide ir ļoti labvēlīga vīrusu un baktēriju attīstībai. Tikai atšķirībā no vīrieša, kurš mīlējoties ar tevi menstruāciju laikā iegūs tikai nelielu iekaisumu, tev tas būs daudz akūtāks, jo asiņo visa dzemde. Bet caur asiņojošu brūci iekaisums var nokļūt līdz pat olnīcām un vēdera dobumam, kas, protams, prasīs vairāk laika, lai izārstētos.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Vīriešu ievērībai: esi mīļš un savaldi hormonus!

Kā jau rakstījām, ja sieviete tev saka «jā», tā patiesi ir liela labvēlība no viņas puses un apliecina vien to, ka esat cilvēks, ko viņa ne tikai iekāro, bet arī mīl un uzticas. Sieviete šajā periodā ir ļoti emocionāla un viegli ievainojama, tāpēc noteikti parūpējies par viņas labsajūtu un vajadzībām. Un atceries, ka hormoni turpina trakot, tāpēc, ja vienā brīdī viņa kaislē kliedz, bet nākamajā raud uz pleca, esi pacietīgs - tas pāries. Noglaudi viņai galvu, iedod buču uz pieres, apkamp, un viss drīz vien turpināsies...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu