Kāpēc tik daudzas sievietes nespēj baudīt orgasmu? Seksologa viedoklis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Statistika liecina, ka tikai 57% sieviešu piedzīvo orgasmu katra dzimumakta laikā. Pārējām vienmēr mīlēšanās kulmināciju neizdodas sasniegt dažādu iemeslu dēļ. Kāpēc tā notiek? Vai ir iespējams ko darīt lietas labā?

Daudzas no mums ir izjutušas, kā tas ir, kad šķiet – tūlīt, tūlīt… Bet atkal «kaut kā pietrūka». Partneris pēkšņi izdarīja kaut ko «ne tā», ienāca prātā sliktas domas un – viss. Starp citu, ir arī sievietes, kuras nemaz nepazīst orgasmu. Nebrīnies – tā arī mēdz notikt! Lūk, seksoloģes Reičelas Rosas viedoklis, raksta skaties.lv.

Orgasma sasniegšana vai nesasniegšana ir atkarīga no vairākiem faktoriem: psiholoģiskā, fiziskā un emocionālā. Ir problēmas, ko ar laiku izdodas novērst.

Vislielākā sieviešu kļūda – koncentrēties uz orgasma sasniegšanu, nevis baudīt procesu .

Tas ir ļoti individuāls process. Dažām sievietēm ir viegli sasniegt maksimālo baudu vienatnē, bet ar partneri – nekad. Aptauja liecina, ka vecumā no 18 līdz 24 gadiem apmēram 16% meiteņu nesasniedz baudas virsotni. No 25 līdz 29 gadiem šis rādītājs samazinās līdz 8%, bet pēc 30 gadiem, tikai 4% sieviešu nav izdevies izjust orgasmu.

Ir sievietes, kuras nepiešķir tam nekādu nozīmi. Kamēr viena izmisīgi cenšas darīt visu iespējamo, lai baudu sasniegtu, otra samierinās ar vidusceļu. Ir - ir, nav - nav…

Daudzas sievietes orgasmu regulāri tēlo. Iemesli – dažādi. Lielākā daļa apgalvo, ka tēlo orgasmu tādēļ,

lai ātrāk beigtos dzimumakts un lai neaizvainotu partneri.

Nereti abi šie iemesli ir vienlaicīgi. Bez vārda runas ir skaidrs, ka šāda rīcība ir ļoti neveselīga gan attiecībām, gan fiziskajai veselībai.

Galvenā atslēga, lai atrisinātu problēmu, – saziņa ar partneri. Mēģini darīt zināmas viņam savas vēlmes mīlēšanās laikā gan ar vārdiem, gan pieskārieniem. Vīriešiem patīk konkrētība!

Vīriešiem ne vienmēr ir precīza izpratne par to, kas sievietēm patīk. Tādēļ viņi bieži gultā rīkojas ne tā, kā sieviete gaida. Kaut gan viņu nodomi ir vislabākie…Un ja vēl dāma orgasmu nolemj notēlot, tad viņš turpina dzīvot pārliecībā, ka visu dara pareizi.

Sekss arī bez orgasma ir lielisks! Kā pavēstīja kāda sieviete, kura nekad nav izjutusi orgasmu: «Es nedomāju līst no ādas ārā, lai tikai sasniegtu augstāko punktu. Es izbaudu seksu un nedomāju, ka esmu kaut ko savā dzīvē palaidusi garām!» Dr. Rosa apstiprina šo teoriju: «Ja nezini, kas ir orgasms, tas nenozīmē, ka nespēj izbaudīt seksu.»

Arī lietotie medikamenti dažkārt ietekmē orgasma sasniegšanu. Ja esi novērojusi šādu sakarību, ir jāvēršas pie ārsta. Varbūt ir iespēja medikamentus aizstāt ar citiem.

Nebaidies vērsties pie seksa terapeita. Kā lai zina, kad ir īstais brīdis? – Tad, kad šī problēma sāk nelabvēlīgi ietekmēt gan seksuālo dzīvi, gan arī ikdienas dzīvi tik lielā mērā, kad ne par ko citu nav iespējams domāt.

Orgasma sasniegšana ir tavās rokās! Turklāt gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Nav prātīgi gaidīt, kad orgasms «atnāks» pats no sevis. Tas nav reflekss, drīzāk prasme un zināšanas.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu