Ceptas dālijas - skan neticami, bet esot garšīgi!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.lubera.co.uk/

Visticamāk, ka ne, tomēr ir ļaudis, kas apgalvo, ka ceptas dālijas garšojot kā sparģeļi! Turklāt šos ziedus uzturā ikdienā lietojuši senie acteki.

Dāliju audzētāji apgalvo, ka krāšņos ziedus - dālijas var lietot uzturā, raksta dailymail.co.uk. To

garša esot kaut kas starp sparģeļu, seleriju un diļļu garšu.

Dālijas kā garšaugs esot bijušas plaši pazīstamas senajiem actekiem, kuri vēstures liecībās slavē šo ziedu kā garšīgu un veselīgu.

Visas dālijas nevarot ēst - tās pat esot indīgas, tomēr esot pāris šķirnes, kuras ir ēdamas.

Audzētāji divus gadus attīstīja šo ēdamo dāliju audzēšanu un izplatīšanu, un

jau martā plānots tās laist tirdzniecībā.

Ēdamās dālijas ir šīs: Hoamatland, Black Jack, Kennedy, Sunset, Buga München un Fantastic. Katrai no šīm sešām šķirnēm ir sava garša un aromāts.

Foto: http://www.lubera.co.uk/

«Acteki ēda dāliju saknes - gluži kā kartupeļus. Viņi zināja, ka šis ēdiens ir veselīgs un garšīgs. Kad dālija 1700 gadā tika ievesta Eiropā, tā palika par skaistuma augu,» stāsta dāliju audzētāju uzņēmuma «Lubera» pārstāvis Pīters Haslhofers, kurš divus gadus pētīja un testēja ēdamās dālijas šķirnes. «Dāliju

saknes var vārīt, tvaicēt, taisīt biezeni vai cept. Tās sniedz daudz enerģijas,

jo ir labs ogļhidrātu avots!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu