Lociņi - veselībai un garšai!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Organisma spēcināšanai iesaka lietot vitamīnus un pilnvērtīgu, vitamīniem un minerālvielām bagātu pārtiku. Izvēlieties lociņus, jo sīpolloki satur cilvēka organismam nepieciešamos mikroelementus, vitamīnus un citas derīgas lietas.

70 g zaļo lociņu dienā nodrošina organismu ar nepieciešamo askorbīnskābes devu.

Loki īpaši labi ir avitaminozes, nespēka, miegainības, reiboņu, noguruma gadījumos. Loki ir labas zāles pret gripu un saaukstēšanos, jo tajos ir fitoncīdi – bioloģiski aktīvas vielas, kas nomāc mikrobu attīstību, tāpēc tos bieži iesaka lietot, kad plosās dažādas infekcijas.

Varat pirkt veikalā vai audzēt paši uz palodzes. Tie neprasa lielu gaismu un īpašu aprūpi.

Diedzē pats!

Ņem vidēja lieluma sīpolu un liek to podiņā, kas piepildīts ar mitru augsni. Sīpolu liek augsnē līdz pusei (vai pat seklāk, bet noteikti ne dziļāk). Sīpolam, lai izdzītu lokus, nav vajadzīgs būt dziļi augsnē. To var arī vienkārši uzlikt uz augsnes - galvenais, tai jābūt mitrai. Kad tas ir izdarīts, novietojiet podiņu uz palodzes saules pusē. vēlams arī sīpolam nogriezt galiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu