Pjērs Dikāns veidos savas diētas programmu Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi savas darbības laikā pasaulslavenais franču ārsts dietologs Pjērs Dikāns veidos speciālas svara korekcijas programmas uz paša izstrādātās diētas pamata. P.Dikāns ir vienojies par sadarbību ar svara korekcijas centru Latvijā, Vitalitātes Akadēmiju (Aizputē). Šāda slavenā dietologa sadarbība ar kādu centru un speciāla savas diētas programmas izveide ir unikāls notikums, jo nekur citur pasaulē Pjērs Dikāns šādu sadarbību un programmu tievēšanai nav veidojis.

Pagājušajā nedēļā slavenais ārsts pirmo reizi viesojās Latvijā un Baltijā, kur bija ieradies pēc svara korekcijas centra Vitalitātes Akadēmija ielūguma. P.Dikāns vairāku dienu vizītē Vitalitātes Akadēmijā iepazinās ar centra darbību, tikās ar Vitalitātes Akadēmijas medicīnas personālu un klientiem un vienojās par turpmāko sadarbību, kā ietvaros tuvākajā laikā tiks izstrādāta īpaša koncepcija un ieviesta Dikāna diētas programma Vitalitātes Akadēmijā, kas norisināsies P.Dikāna uzraudzībā.

Vitalitātes Akadēmijas tievēšanas programma balstās uz olbaltumvielu – dārzeņu diētas pamatprincipiem – būtiska dārzeņu, olbaltumvielu un auzu kliju īpatsvara palielināšana ikdienas uzturā programmas sākumā svara būtiskai samazināšanai un tā turpmākai saglabāšanai.

«Tas būs pirmais centrs, kur es personīgi dalīšos pieredzē ar pacientiem manis izstrādātās un 45 gadu laikā pilnveidotās metodikas panākumos. Vitalitātes Akadēmijā esmu atradis visu tam nepieciešamo: milzīgu teritoriju ar mežiem, parkiem un dīķiem, brīnišķīgas diagnostikas, ārstnieciskās un sportošanas iespējas, dabīgo un veselīgo izejvielu ēdienkarti, greznu izmitināšanu un kvalificētu speciālistu komandu. Lielais stallis, kur atrodas vairāki tīrasiņu zirgi, kas ir centra saimnieka - francūža atvesti no dažādām pasaules malām un pieejami klientu jāšanas nodarbībām, un arī teritorijā mītošās stirnas - tās bija lietas, kas sajūsmināja mani līdz sirds dziļumiem,» pastāstīja Dikāna kungs žurnālistiem preses konferences laikā.

Saskaņā ar plānu Dikāna diētas programma Vitalitātes Akadēmijā sāks darboties, vasarai tuvojoties.

Tā ietvers personīgu slavenā ārsta uzraudzību. Katram klientam būs iespēja komunicēt ar Pjēru Dikānu

mini grupās telekonferenču laikā, kas tiks organizētas šīs programmas klientiem katras 10-12 dienas. Tāpat reizi mēnesī ārsts apmeklēs centru personīgi.

Programmu mērķis ir ne tikai ātri un efektīvi atbrīvot cilvēku no liekā svara un uzlabot viņa veselību, bet arī mainīt klientu ēšanas un aktivitāšu ieradumus tā, lai arī pēc atgriešanās ikdienas darbos zaudētie kilogrami neatgrieztos un tievēšanas process turpinātos līdz pareizā svara sasniegšanai, un šis svars paliktu stabils visas turpmākās dzīves laikā.

«Mēs esam ļoti gandarīti, ka Dikāna kungs piekrita apmeklēt Vitalitātes Akadēmiju un sadarboties ar mums. Mūs vieno centieni palīdzēt cilvēkiem mainīt savus paradumus un atbrīvoties no liekā svara pakāpeniski, bez kaitējuma veselībai un pašsajūtai,» atzīmē Vitalitātes Akadēmijas direktore Maija Atvara.

Dikāna metode jeb diēta -(dukan.ru) ir ārsta dietologa Pjēra Dikāna 45 gadus ilga darba auglis.

Viņa izstrādātā diēta sastāv no 4 posmiem: 2 pirmie posmi ir veltīti lieko kilogramu zaudēšanai, 2 nākamie posmi - sasniegto rezultātu stabilizēšanai. Diētas gaitā pirmajos divos posmos jāvadās pēc 100 atļauto produktu saraksta, kurus var ēst jebkuros daudzumos un jebkurā laikā līdz sāta sajūtai. Mūsdienās šī diēta tik uzskatīta par visefektīvāko metodi cīņā ar lieko svaru. Tā ir pirmā metodika, kas ir balstīta uz skaidru un strukturētu pieeju, un vienīgā, kas nodrošina pareizā svara saglabāšanu visas dzīves gaitā.

Vitalitātes Akadēmija (academyvitality.com) atrodas Aizputē, divu stundu brauciena attālumā no Rīgas, ainaviskā 140 hektāru platā teritorijā ar daudziem pastaigu ceiiņiem un dīķiem un pa teritoriju un mežu klīstošām stirnām. Neskatoties uz to, ka Centrs tika atklāts salīdzinoši nesen – 2013. gadā, tas jau ir kļuvis slavens, pateicoties saviem rezultātiem. Balstoties uz specifisku analīžu un mērījumu rezultātiem, programmas dalībniekiem tiek izstrādāts atbilstošs uztura, procedūru un treniņu plāns. Centrā ir viss nepieciešamais, lai atgūtu formu: baseins, trenažieru zāles ar modernām profesionālām iekārtām, termālās un spa zonas, Centrs ir arī pazīstams ar savu stalli un lielisku manēžu. Centra speciālisti piedāvātās programmās iekļauj izjādes. Viesi tiek izvietoti 5* viesnīcas numuriņos. Sākot ar 2016. gada vasaru, šeit tiek ieviesta Pjēra Dikāna autorprogramma, kas norisināsies viņa personiskā uzraudzībā.

Vitalitātes Akadēmija piedāvā kompleksu All Inclusive tievēšanas programmu. Tajā apvienots sabalansēts uzturs, regulāras fiziskās aktivitātes un ķermeņa procedūras. Balstoties uz specifisku analīžu un mērījumu rezultātiem, programmas dalībniekiem tiek izstrādāts atbilstošs uztura un treniņu plāns. Diēta balstās uz 5 ēdienreizēm dienā, katrā no tām iekļaujot olbaltumvielas, lai svara zaudēšana nenotiktu uz ūdens un muskuļu masas, bet tieši tauku rēķina. Fizisko aktivitāšu klāstā ietilpst nūjošana, nodarbības trenažieru zālē, peldēšana un ūdens aerobika. Ādas nostiprināšanai tiek veiktas regulāras ķermeņa masāžas un ūdens procedūras.Tā kā tievēšanas process notiek slēgtā teritorijā, programmas dalībnieki ir pasargāti no liekiem kārdinājumiem un var pilnībā pievērsties svara zaudēšanas procesam.Tievēšanas programmas mērķis ir mainīt klientu līdzšinējos ēšanas un fizisko aktivitāšu paradumus, lai, atgriežoties ikdienas gaitās, zaudētie kilogrami neatgrieztos un iesāktais tievēšanas process turpinātos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu