Rīkojam atslodzes dienu! Kuru izvēlies tu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc garšīga vasaras ballīšu recepšu maratona laiks kādai atslodzes dienai. Daudzi uzskata, ka reizi nedēļā jāievēro atslodzes diena, dzerot tikai un vienīgi ūdeni vai zāļu tējas. Patiesībā atslodzes diena ir paredzēta organisma gremošanas sistēmas atpūtināšanai. Atslodzes dienā nav obligāti atteikties no visa ēdiena. Iesākumā vari mēģināt pamazām pieradināt savu organismu pie tā, ka vienu dienu nedēļā uzturs būs «viegls» - piemēram, kefīrs, augļi un dārzeņi. Vienu dienu nedēļā katra no mums var izturēt bez saldumiem, gaļas produktiem un trekniem ēdieniem.

Kefīra atslodzes diena

Kefīra atslodzes dienā uzturā vari lietot līdz 2 litriem nesaldināta kefīra vai paniņu.

Ābolu atslodzes diena

Šādu atslodzes dienu ieteicams rīkot tikai ābolu sezonā - rudenī. Ābolu atslodzes dienā vari apēst līdz 2 kg ābolu. Piemēram, 1 kg ābolu vari apēst svaigā veidā, bet otru izspiest sulā (tikai sulu gan nevajadzētu saldināt).

Gurķu atslodzes diena

Vasara ir īstais laiks gurķu atslodzes dienai. Dienas laikā vari apēst līdz 2 kg gurķu, bez piedevām. Bet vari papildināt gurķu ēdienu ar zaļumiem - piemēram, dillēm.

Arbūzu atslodzes diena

Arī arbūzu atslodzes dienām visatbilstošākais ir tieši vasaras laiks, jo tad arbūzu sezona rit pilnā sparā.

Augļu un dārzeņu atslodzes diena

Atslodzes dienā vari apēst līdz 2 kg dažādu augļu un dārzeņu. Dārzeņus vari sagriezt salātos, pievienojot nedaudz kefīra, citrona sulas vai olīveļļas, vai vari pagatavot smūtijus.

Griķu atslodzes diena

Griķu atslodzes dienā drīksti apēst 250 g griķu. Vārot griķus, nevajadzētu tiem pievienot garšvielas. Šajā dienā drīksti izdzert līdz 0,5 l kefīra.

Zaļās tējas un piena atslodzes diena

Ja ir nepieciešama īpaša organisma attīrīšana, tad zaļās tējas un piena atslodzes diena būs tieši laikā - 1,5 ēdamkaroti zaļās tējas ievāri 1,5-2,5% pienā. Šis dzēriens ļoti labi veicina vielmaiņu.

  • Atslodzes dienā maltītes jāietur 4-5 reizes dienas laikā.
  • Nedrīkst aizmirst par ūdens dzeršanu - 2 litri.
  • Ieteicams atslodzi ievērot vienā un tajā pašā nedēļas dienā, lai pieradinātu organismu pie režīma.
  • Nevajadzētu pieēsties avansā pirms atslodzes dienas, kā arī nevajadzētu pārslogot savu organismu ar smagu un treknu ēdienu nākamajā dienā pēc atslodzes dienas.
  • Atslodzes dienā ieteicams daudz uzturēties svaigā gaisā, bet nepārpūlēties - nevajadzētu ieplānot spēka un izturības treniņus šajā dienā.
  • Atslodzes diena ir atpūtas diena - centies veidot dienas režīmu, lai tajā atpūtai būtu veltītas vismaz 10 stundas.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu