Zita Errs atklāti par savu pieredzi cīņā ar svara problēmām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baleta mākslinieki nemitīgi atrodas «zem lupas» un jo īpaši ir pakļauti sabiedrības augstajām prasībām pēc izskata standartiem. Tāpēc, lai sevi uzturētu formā, ne viena vien balerīna ir spiesta ievērot drastiskas diētas.

«Starp mums runājot», kas jau rīt televīzijā «STV Pirmā!» runās par modes uzspiestajiem standartiem, savā pieredzē dalīsies arī baleta dejotāja un horeogrāfe Zita Errs. Allaž elegantā māksliniece atklās, ka arī viņa savas karjeras laikā sastapusies gan ar strauju svara zudumu, gan pieņemšanos svarā par vairākiem kilogramiem.

«Uz nervu pamata reiz esmu ļoti notievējusi, dienā zaudējot pat puskilogramu. Laikā, kad vienlaikus beidzu gan baleta skolu, gan Dārziņa skolu, divu mēnešu laikā pie auguma 1,62 nokritos svarā līdz 37 kilogramiem,» atceras Zita Errs.

Straujajam svara zudumam sekojušas veselības problēmas, bet pēc tam - krass svara kāpums līdz pat 55 kilogramiem. «Kad atnācu uz teātri, neviens mani nepazina – seja bija apaļa, apaļa, pati - pufīga,» raidījumā stāsta baleta māksliniece.

Zita atklās, ka baleta skolā lielākoties uzņem tādus bērnus un jauniešus, kuru ķermeņa forma «pēc būtības» ir slaida – viņi var ēst visu, ko vēlas, taču svarā nepieņemas.

Tiesa, pusaudžu vecumā topošajām balerīnām nākas saskarties ar svara pieaugumu. «Ir pārejas posms, jo īpaši meitenēm, kad viņas kļūst apaļīgas. Ja pēc skolas beigšanas svars nav samazinājies, viņas teātrī vienkārši neuzņem,» neslēps Zita.

Tāpat raidījumā baleta māksliniece atklās: viens no viņas skaistuma noslēpumiem ir visu mūžu darīt to darbu, kas patiešām iet pie sirds!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu