FDP konstatējusi neatbilstības € 19 miljonu pārdalīšanā sabiedriskā transporta izdevumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Fiskālās disciplīnas padome (FDP) konstatējusi neatbilstības valdības lēmumā pārdalīt 19,046 miljonus eiro sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēju izdevumu kompensēšanai, aģentūrai LETA pavēstīja FDP.

Padomē atgādināja, ka otrdien, 5.septembrī, Ministru kabineta sēdē tika izskatīts darba kārtības punkts, kurš paredz ietaupīto līdzekļu pārdali no budžeta apakšprogrammas «Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā» uz Satiksmes ministrijas budžeta programmas «Sabiedriskais transports» apakšprogrammām. Kopumā tiek pārdalīti 19,046 miljoni eiro.

FDP iebilst pret lēmumu pārdalīt ietaupītos līdzekļus, jo šāda rīcība samazina maksimāli pieļaujamos valsts budžeta izdevumus 2017.gadam par 19,046 miljoniem eiro. Padome uzskata, ka lēmums par finansējuma piešķiršanu Satiksmes ministrijai, samazinot izdevumus iemaksām Eiropas kopienas budžetā 2017.gadā, rada neatbilstību ar Fiskālās disciplīnas likumu.

Lai novērstu neatbilstību, FDP rekomendē Ministru kabinetam izstrādāt pasākumus, kuri pilnībā kompensētu lēmumu piešķirt papildu 19,046 miljoniem eiro Satiksmes ministrijas sabiedriskā transporta apakšprogrammu vajadzībām.

Vienlaikus FDP norādīja, ka 2017.gada jūlijā konstatētā neatbilstība arī vēl nav atrisināta. Šī neatbilstība izveidojās, atdalot nodokļu reformas likumprojektu nosūtīšanu izskatīšanai Saeimai atsevišķi no vidēja termiņa budžeta ietvara, tādējādi pārkāpjot vidēja termiņa budžeta ietvarā noteiktos valsts budžeta maksimālo izdevumu apmērus 2018. un 2019. gadam.

FDP ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu