Putins pirms vēlēšanām pauž vēlmi ierindot Krieviju starp piecām lielākajām ekonomikām pasaulē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijai nākamo sešu gadu laikā jākļūst par vienu no piecām lielākajām ekonomikām pasaulē, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Ikgadējā runā par valsts stāvokli Krievijas parlamenta abu palātu kopīgā sēdē viņš teica, ka Krievijas iekšzemes kopproduktam (IKP) uz vienu iedzīvotāju sešu gadu laikā vajadzētu pieaugt par 150%.

«Tas ir sarežģīts uzdevums, bet esmu pārliecināts, ka mēs esam gatavi to paveikt,» Putins norādīja likumdevējiem..

Viņš runā uzsvēra, ka Krievijai ir jāatbalsta mazie uzņēmumi un jāveicina tehnoloģiskais izrāviens, īpaši robotikā.

Analītiķi norāda, ka Putina runa parlamentā ir daļa no viņa kampaņas pirms 18.martā paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Krievijas ekonomika, kurā uzplaukuma posmi pēdējos gados mijušies ar lejupslīdes periodiem, riskē nonākt situācijā, kādā tā nav bijusi visas pašreizējā prezidenta Vladimira Putina valdīšanas laikā, – stagnācijā, pērnā gada nogalē vēstīja aģentūra «Bloomberg».

Krievijas – pasaulē lielākās energoresursu eksportētājas – ekonomika pēdējā laikā piedzīvojusi panīkumu, ko lielā mērā veicināja nepietiekamās investīcijas pēc tam, kad apsīcis līdzšinējais Krievijas ekonomikas jeb «Putinomikas» modelis, kas bija balstīts uz naftas un gāzes pārdošanas ieņēmumu novirzīšanu iekšzemes pieprasījuma veicināšanai, ekonomikai augot, pateicoties patēriņa bumam, kas tam sekoja.

Pēc gandrīz divu gadu desmitu izaugsmes, ko pārtrauca divas recesijas, Krievijā arvien spēcīgāk jūtamas bažas, ka Krievijas ekonomikai būs grūti izvairīties no stagnācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu