VID slepenais "ierocis" cīņai ar nodokļu nemaksātājiem (305)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis izmantot jaunu sistēmu, kuras darbības principi pagaidām tiek turēti noslēpumā, bet kas dod plašas iespējas noteikt negodprātīgākos Latvijas nodokļu maksātājus – fiziskās personas, raksta db.lv.

VID fizisko personu riska auditēšanas sistēmu (RASA) sācis izmantot nesen. Kā raidījumam "Naudas zīmes" atzinusi  VID pārstāve Inese Bahanovska, ar jauno kontroles sistēmu šobrīd tiek kontrolētas fiziskās personas. VID skatoties, vai viņu izdevumi nepārsniedz ienākumus.

"Šajā sistēmā nonāk visi dati, kuri ir Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā gan no nodokļu maksātāju deklarācijām, gan no dažādām trešajām personām, dažādiem reģistriem, citām valsts iestādēm, bankām. Mums ir ļoti daudz informācijas, kas ir ievadīta šajā sistēmā. Un tad mēs varam salīdzināt šos datus ar to, ko nodokļu maksātājs ir pats deklarējis," raidījumā skaidrojusi VID pārstāve.

VID gan pagaidām jauno "ieroci" cīņai pret nodokļu nemaksātājiem tur noslēpumā, taču atbildes par šīs programmas izmantošanu un iespējām solot sniegt īpašā preses konferencē.

Komentāri (305)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu