Dizaina triki - pārveido māju ar spoguļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Spoguļi katrā mājā ir īpaši vitālas dekorācijas, kas pilda gan praktiskas, gan dekoratīvas funkcijas. Tomēr spoguļi pārsvarā netiek uzstādīti tālāk par vannas istabu, koridoru vai guļamistabu, pat neapjaušot, cik ļoti šie sienas dekori spēj pārveidot mājas interjeru, padarīt lielāku, gaišāku un iespaidīgāku. Spoguļu atstarojošā virsma spēj radīt ilūziju un likt prātam saskatīt pilnīgi citādu telpu, nekā tā ir patiesībā.

 
Foto: Unsplash

Lielāks ir labāks

Šis ir viens no vecākajiem dizaineru ieteikumiem; spoguļi uz sienām spēj padarīt telpas vizuāli lielākas. Labākam efektam izvēlies novietot spoguli īpaši šaurās vietās, piemēram, koridorā, netālu no mājas ieejas vai sienā pie kāpnēm. Lai būtu labāks efekts, izvēlies pēc iespējas lielāku spoguli.

 
Foto: Unsplash

Dubultā maldināšana

«Salauz» sienas viengabalaino struktūru ar diviem vai vairāk spoguļiem - šis prātu maldinošais triks telpu padarīs plašāku un interesantāku. Vairāki blakus novietoti spoguļi būs hipnotizējoši un liks tavam prātam domāt, ka aiz spoguļiem atrodas vēl viena istaba.

 
Foto: Unsplash

Logu trūkums - atrisināts

Nav nekā nepatīkamāka par tumšām telpām - tas var būt gan tādēļ, ka telpai pietrūkst logu, gan arī tāpēc, ka saule konkrētā dienas laikā telpu nelutina ar gaismu. Šo nelaimi var atrisināt ar spoguli un izveidot neīstu logu. Interesantākam un neierastākam izskatam vari izmantot sliedes un līstes, kurās ieliec, piemēram, divus taisnstūra formas spoguļus un attiecīgi laika apstākļiem, dienas laikam, pabīdi spoguļus. Lai spoguļi spētu efektīgi atstarot gaismu un patiešām padarīt telpu plašāku, sienas krāso gaišās krāsās vai pat baltas.

 
Foto: Unsplash

Nārnijas efekts

Maskē durvju vai kādu mēbeļu virsmu ar atstarošanu. Piemēram, pretī durvīm noliec spoguli: tādējādi tās atspīdēs - durvis un to spoguļattēls veiksmīgāk iekļausies telpas interjerā un neizcelsies.

 
Foto: Pexels

Tūlītējs mākslas darbs

Jaunu mākslas darbu vai gleznu iegāde ir dārga, bet jauns spogulis var izmaksāt pat desmitiem reižu lētāk, it īpaši, ja iegādājies liela izmēra sienas dekoru. Novieto spoguli pretī mākslas darbiem un ļauj tam atspoguļot jau esošās gleznas vai fotogrāfijas. Ņem vērā - pretim spogulim un tam apkārt nepārspīlē ar dekoriem - spogulis radīs iespaidu, ka telpā atrodas divas reizes vairāk sīkumu un dekoru, nekā ir patiesībā, tāpēc telpa izskatīsies piekrauta ar nevajadzīgām mantām.

 
Foto: Unsplash

Redzēt dubultā

Ja mājā ir kāds interjera priekšmets, piemēram, mēbeles vai dekori, kuri mājiniekiem ļoti patīk, dublē tos ar spoguļu palīdzību. Gluži tāpat kā ar mākslas darbiem, iegādājies lielu spoguli un novieto to pretim vai blakus savai un mājinieku iecienītajai mēbelei, dekoram, kādam antīkam mantojumam vai pat kādam interjera risinājumam, piemēram, pretī dekoratīvam kamīnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu