"Zirnekļcilvēks" uzrāpies vienā no Bukarestes augstākajām ēkām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču debesskrāpju alpīnists Alēns Robērs ar iesauku "Zirnekļcilvēks" piektdien uzrāpies vienā no Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes augstākajām ēkām - viesnīcā "Intercontinental", īstenojot kāda Rumānijas mazumtirgotāja reklāmas kampaņu.

49 gadus vecais Robērs, izmantojot vien virvi un iekari, stāvu pa stāvam uzkāpa pa visiem 22 stāvus augstās ēkas balkoniem.

Apmēram divi simti Bukarestes iedzīvotāju vēroja "Zirnekļcilvēka" kāpienu klātienē no ielas pie viesnīcas ēkas, uzmundrinot viņu ar saucieniem un iemūžinot fotogrāfijās.

Dažus metrus pirms ēkas jumta sasniegšanas Robērs apstājās, lai izkārtu kāda Rumānijas mazumtirgotāja reklāmas plakātu.

"Tas bija diezgan aizraujoši, bet man patiktu redzēt, kā aiziet līdz pašai ēkas augšai," emocijās dalījās kāda mājsaimniece, kas neparasto reklāmas akciju vēroja kopā ar savu četrus gadus veco meitu.

Šogad martā Robērs uzrāpās pasaules augstākajā debesskrāpī "Burj Dubai", kas atrodas Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā. Robērs šajā 828 metrus augstajā celtnē uzkāpa septiņu stundu laikā.

Robērs ir uzrāpies vairāk nekā 100 augstceltnēs, starp kurām ir Ņujorkas "Empire State Building", "Petronas" dvīņu torņi Kualalumpurā, Eifeļa tornis Parīzē un Zelta vārtu tilts Sanfrancisko. Daudzos gadījumos viņš ticis aizturēts un sodīts ar naudassodiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu