Svētceļnieki mēro pirmos kilometrus uz Aglonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceļā uz Aglonu šo trešdien devušās pirmās svētceļnieku grupas no Liepājas un Ventspils. Svētceļnieki, kuri no rīta ap pulksten 10 atstāja Ventspili, jau nogājuši kājām pirmos desmit kilometrus un dienas vidū bija sasnieguši Vārvi, šovakar informēja LNT ziņas.

Lai svētceļnieki no Liepājas un Ventspils laikus nokļūtu Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos 14. un 15.augustā, viņiem jāmēro visgarākais ceļš – kājām jānoiet apmēram 450 kilometri.

Priestera Marcina Virkovska vadīto svētceļnieku grupu no Ventspils LNT ziņas sastapa dienas vidū Vārvē. Grupas sastāvā ir astoņi cilvēki, no kuriem diviem šis svētceļojums notiek pirmo reizi dzīvē. Starp viņiem ir arī Inta Vītolberga. „Es vairākus gadus jau gribēju iet, bet šogad beidzot sanāca, ka var iet. Kāpēc? Tas likās pašsaprotami,” viņa atzina ceļā uz Aglonu.

Katru dienu kājām iznāks mērot vidēji 25 kilometrus, kopumā svētceļojumā pavadot 18 dienas. Tas nav viegli izdarāms ikvienam no mums, jo īpaši, ja laika apstākļi ir slikti, tā pastāstīja priesteris Virkovskis.

„Katru dienu mēs varam redzēt mūsu dzīvē dažādas situācijas, tāds ir arī svētceļojums. Dzīvē ir grūti un arī svētceļojumā. Ļoti labi, tāpēc mēs vairāk saprotam un varam padomāt, ka Dievs ir kopā ar mums,” sacīja priesteris.

Kā vēstīja LNT ziņas, šogad svētceļojumā uz Aglonu no dažādām Latvijas vietām kājām dosies 12 organizētas svētceļnieku grupas. Tāda ir Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra informācija.

Šogad pirmo reizi svētceļnieku gaitām varēs sekot līdzi arī internetā, jo grupām izdalīti GPS uztvērēji. Pagaidām neesot zināms kopējais svētceļnieku skaits, jo viņu reģistrācija notiks, tikai ierodoties Aglonā.

Pagājušajā gadā kājām ceļu uz Aglonu mēroja 1400 svētceļnieku.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu