Sadursmēs ar protestētājiem Stambulā nogalināts Turcijas policists

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Gazi rajonā svētdien sadursmēs starp protestētājiem un policiju tika nogalināts viens policists, vēstīja oficiālā ziņu aģentūra «Anadolu».

Policists tika sašauts krūtīs no kādas ēkas, kad viņš mēģināja aizturēt protestētāju, un slimnīcā nomira no gūtajiem ievainojumiem.

Pr

otesti un to dalībnieku sadursmes ar policiju Gazi rajonā notika trešo dienu pēc kārtas.

Tie sākās pēc tam, kad piektdien policijas reidos pret iespējamiem kaujiniekiem tika nogalināts kreisais aktīvists Ginajs Ezarslans.

Protestētāji apmētāja ar akmeņiem un Molotova kokteiļiem policistus, kuri atbildēja ar ūdens lielgabalu, plastmasas lodēm un asaru gāzi.

Daži protestu dalībnieki nostiprināja savas pozīcijas, uzceļot barikādes ielas vidū.

Policija veica reidus, lai aizturētu džihādistu grupējuma «Islāma valsts» un kurdu separātistu grupējuma «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK) kaujiniekus, kā arī PKK jauniešu spārna «Patriotiskā revolucionārā jaunatnes kustība» (YDG-H) un galēji kreisā marksistiski ļeņiniskā grupējuma «Revolucionārā tautas atbrīvošanas partija – fronte» (DHKP-C) dalībniekus.

Valdību atbalstošie mediji ziņoja, ka Ezarslans bijis saistīts ar DHKP-C, bet viņa nāves apstākļi ir neskaidri.

«Anadolu» svētdien ziņoja, ka kopš reidu sākuma piektdien ir aizturēts 851 cilvēks 34 Turcijas provincēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu