Novērotāji: Krievijas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas gaisa triecienos Sīrijas Idlības provincē vismaz septiņu nogalināto civiliedzīvotāju vidū bijuši divi bērni, piektdien, atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņoja novērotāju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Četri civiliedzīvotāji, tostarp sieviete un bērns, tika nogalināti Krievijas militāro lidmašīnu uzlidojumos,» pavēstīja SOHR.

Gaisa triecienos cieta Žebel az Zavijas reģions teritorijā, kuru kontrolē ar teroristisko grupējumu «Al Qaeda» saistīti spēki un citi islāmistu nemiernieki, ziņoja Lielbritānijā bāzētie novērotāji.

«Trīs citi civiliedzīvotāji, tostarp meitenīte un sieviete, tika nogalināti šo lidmašīnu bombardēšanā Habītas ciematā» tajā pašā provincē, vēstīja SOHR. Organizācija iegūst informāciju no avotiem, kas atrodas notikuma vietās.

Krievijas gaisa triecienos kopš to sākuma trešdien nogalināti 28 cilvēki, liecina SOHR informācija.

Sīrijas galvenā opozīcija apsūdzēja Maskavu 36 civiliedzīvotāju nogalināšanā Homsas provincē trešdien, bet Kremlis noliedz, ka bojāgājušo vidū būtu civiliedzīvotāji.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca šīs ziņas par «informācijas karu».

Maskava saka, ka tā uzbrūk teroristiskajam grupējumam «Islāma valsts», bet Vašingtona un tās sabiedrotie izteikuši aizdomas, ka militārās intervences mērķis ir saglabāt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada varu terorisma apkarošanas aizsegā.

Nav ziņu, ka teritorijās, kurās Krievija veikusi uzlidojumus, darbotos «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu