Putins Irānā spriež par Sīrijas krīzi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien ieradies Teherānā uz enerģētikas samitu, tomēr sagaidāms, ka sarunās galvenā uzmanība būs pievērsta konfliktam Sīrijā un cīņai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Putinam Gāzes eksportētājvalstu foruma (GECF) kuluāros paredzētas tikšanās ar Irānas prezidentu Hasanu Rohani un augstāko līderi ajatollu Ali Hamenei.

Gan Teherāna, gan Maskava Sīrijas konfliktā atbalsta prezidentu Bašaru al Asadu un pēdējā laikā ir aktivizējušas diplomātiskos pūliņus, lai sniegtu atbalstu Asada spēkiem pret «Islāma valsti» un citiem nemiernieku grupējumiem.

Irāna ir teju vienīgais Asada reģionālais sabiedrotais. Teherāna ir arī galvenā Libānas šiītu grupējuma «Hizbollah» atbalstītāja, kas arī Sīrijā sniedz palīdzību valdības karaspēkam.

Putinam otrdien Sočos paredzēta tikšanās ar Jordānijas karali Abdullu II, lai apspriestu Sīrijas krīzi un cīņu pret «Islāma valsti», pavēstīja Kremlis.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Asada valdībai.

ASV un citas valstis pārmetušas Maskavai, ka tā operācijas gaitā nepietiekami vēršas pret «Islāma valsti» un citiem džihādistiem, bet tā vietā uzbrūk pārējiem Asada pretinieku formējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu