Atlaižu drudzis! Cilvēku pūļi «Melnās piektdienas» izpārdošanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un citviet sākusies gada lielākā izpārdošana - tā dēvētā Melnā piektdiena. Kā jau katru gadu, pie veikalu durvīm vēl pirms atvēršanas drūzmējās cilvēku pūļi, bet pēc durvju atvēršanas sākās cīniņi par nocenotiem televizoriem un citām precēm. «Melnās piektdienas» izpārdošanu trakums pamazām sasniedzis arī citas valstis.

«Melnās piektdienas» izpārdošanas tradicionāli tiek rīkotas dienu pēc tam, kad ASV nosvinēta Pateicības diena. Šogad «Melnā piektdiena» ir 24.novembrī.

Tiek uzskatīts, ka dienas apzīmējums radies 50.gados, kad ASV pilsētās arvien vairāk cilvēku pēc aizvadītajiem svētkiem devās izbraucienos ar auto, novedot pie lielāka satiksmes negadījumu skaita tieši šajā pēcsvētku dienā.

Līdz ar e-komercijas uzplaukumu tika iedibināta jauna tradīcija - «Kiberpirmdiena», kas šogad būs 27.novembrī. Tā ir atlaižu diena interneta veikalos, lai gan daudzi tirgotāji atlaides piedāvā, vēl pirms pienākusi «Melnā piektdiena».

«Melnās piektdienas» izpārdošanas notiek ne tikai ASV un Lielbritānijā, bet arī daudzās Eiropas valstīs un citviet pasaulē. Plānots, ka šogad Vācijā abās izpārdošanas dienās uzņēmēji gūs papildu ienākumus 1,7 miljardu eiro apmērā, līdzīgi kā pērn. Sagaidāms, ka Francijā šajā nedēļas nogalē veikalos iztērēs 4,5 miljardus eiro, bet internetā - vēl apmēram 845 miljonus eiro, ziņo «The Local».

Taču patērētāju aizsardzības organizācijas brīdina, ka atlaides ne vienmēr ir tik dāsnas, kā varētu šķist. Pagājušogad portāls «Guenstiger.de» salīdzināja «Melnās piektdienas» cenas ar vidējām tirgus cenām un secināja, ka tikai katra otrā «īpašā cena» bija zemāka nekā parasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu