Klintone pavelk uz zoba Trampu: runas noslēgumā izvelk krievu ausaini

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Bijusī ASV pirmā lēdija un vēlāk arī prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone, noslēdzot runu Jeila Universitātes studentu priekšā, izvilkusi kažokādas ausaini jeb «pižiku», tādējādi pavelkot uz zoba savu kādreizējo sāncensi Donaldu Trampu, vēsta aģentūra «Reuters». Trampa prezidentūru pavadījušas apsūdzības par viņa kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju.

Jeila Universitātes izlaiduma ceremonijā topošie absolventi bija ieradušies dažādās dīvainās cepurēs.

«Es redzu, ka jūs sekojat trako cepuru tradīcijai,» sacīja Klintone. «Es arī paņēmu cepuri - krievu ausaini.»

«Ja nevari viņus uzvarēt, tad pievienojies viņiem,» Klintone netieši pavilka uz zoba Trampu, kurš šonedēļ pieprasījis izmeklēt, vai Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti iefiltrējās viņa kampaņā pirms 2016.gada vēlēšanām. Medijos izskanējušas ziņas, ka kāds slepens FIB informants agrīnā izmeklēšanas posmā esot runājis ar Trampa kampaņas darbiniekiem un piegādājis ziņas saistībā ar Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Pēc tam Klintone atzina, ka neesot «tikusi pāri» zaudējumam 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, kā arī aicināja ASV politiķus rīkoties, lai novērstu biežās apšaudes skolās.

ASV īpašais prokurors Roberts Millers vada liela apmēra izmeklēšanu par Trampa kampaņas saitēm ar Krieviju un Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās. Tramps svētdien tviterī to nodēvēja par raganu medībām.

Jāatgādina, ka Millera izmeklēšanas rezultātā līdz šim uzrādītas apsūdzības vairākiem Trampa kampaņai pietuvinātiem cilvēkiem, tostarp kampaņas bijušajam vadītājam Polam Manafortam un Trampa bijušam padomniekam nacionālās drošības jautājumos Maiklam Flinnam. Apsūdzības tika uzrādītas arī par «Putina pavāru» dēvētajam Jevgeņijam Prigožinam un vairākām citām fiziskām un juridiskām personām, kas saistītas ar viņa vadīto interneta «troļļu fermu». Kopumā apsūdzības uzrādītas 19 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu