Vista ar puķkāpostiem krēmīgā sviesta mērcē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 450 grami vistas filejas
  • 600 grami vārītu puķkāpostu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarotes sarīvēta ingvera
  • 1/2 vidēji liela sīpola
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 400 grami tomātu mērces
  • 1 tējkarote karija pulvera
  • 2 tējkarotes «garam masala» garšvielas
  • 1 tējkarote cukura
  • 50 grami sviesta

Pagatavošana:

Mazā bļodiņā sajauc kopā visas garšvielas un cukuru. Noliek malā.

Lielā pannā izkausē sviestu un pievieno sagrieztus sīpolus. Apcep līdz tie kļuvuši mīksti.

Ber klāt garšvielu maisījumu un maisot turpina cept apmēram vienu minūti. Lej klāt tomātu mērci, kārtīgi samaisa un pāris minūtes pavāra.

Pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un kārtīgi iemaisa. Samazina uguni uz mazu, liek virsū vāku un cep apmēram 20 minūtes, ik pa laikam samaisot.

Pielej klāt kokosriekstu pienu un pievieno sagrieztus puķkāpostu. Turpina sautēt apmēram 10 minūtes.

Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu