«Selga» palīdz deviņiem bērniem atgūt dzirdi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu pēc kārtas cepumu «Selga» akcijā «Par īstu bērnību» tiek vākti līdzekļi dzirdes aparātu iegādei bērniem ar dzirdes traucējumiem. Šogad akcija tika rīkota lai palīdzētu septiņiem bērniem atgūt dzirdi, un pateicoties cilvēku atsaucībai, varēsim šo sapni piepildīt vēl diviem bērniem.

Noklausoties Latvijas bērnu dzirdes centra vadītājas Sandras Kušķes interviju radio, kāds cilvēks, kurš vēlējās palikt anonīms, nolēma ziedot 1 400 latu, kas ir viena dzirdes aparāta izmaksas.

Aija Ūdre, zīmola «Selga» vadītāja: «Katra šāda cilvēku iesaistīšanās ir vislielākā vērtība, jo, kopā darot, mēs noteikti paveiksim vairāk citu labā, un mūs vienos šie labie darbi. Tā Latvijas sabiedrība veidojas par vienotu komūnu, lai visi kopā mēs kļūtu laimīgāki. Un ir ļoti daudz veidu, kā varam palīdzēt viens otram.»

«Selgas» akcijas periodā no katras pārdotās cepumu paciņas 1 santīms tika ziedots šim mērķim. Šogad iedzīvotāju aktivitāte bija ļoti liela un īpašās Selga cepumu paciņas no veikalu plauktiem pazuda lielā ātrumā. Pateicoties tam, kā arī iepriekš minētajam anonīmajam ziedotājam jaunus digitālos dzirdes aparātus varēs saņemt deviņi bērniņi. Pagājušā gada akcijas rezultātā dzirdes aparāti tika iegādāti astoņiem bērniem.

Sandra Kušķe, «Latvijas Bērnu Dzirdes centra» vadītāja: «Vēlos pateikties ikvienam, kurš veikalu plauktu bagātajā asortimentā izvēlējās tieši Selga cepumiņus, tādējādi ne tikai apliecinot uzticību pašmāju produkcijai, bet mielojoties ar gardo cepumu, deva savu artavu vēl kādam! Kam? Vienam no deviņiem bērniem, kuri saņēma daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu komplektu, lai turpmāk ikviena skaņa un tās nianse nepaslīdētu garām nesadzirdēta. Domāju, ka cilvēku atsaucība bērnu labklājībai un patriotisms savai Laimai bija vienreizējs». Jāpiebilst, ka katru gadu tie ir aptuveni 80-90 bērnu ar pirmreizēji diagnosticētiem paliekošiem dzirdes traucējumiem, kuriem nepieciešama tālāka dzirdes uzlabošana ar dzirdes tehniskajām palīgiekārtām, tai skaitā arī dzirdes aparātiem.

Ikdienā paši nemaz nenovērtējam, cik lieliska iespēja ir dzirdēt apkārtējo pasauli. «Selga» kopā ar bērniem, kuri saņems palīdzību, saka paldies visiem, kuri nepalika vienaldzīgi un iesaistījās akcijā. Bez jums tas nebūtu iespējams!

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu