Ar starpniekiem jābūt uzmanīgam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīdziniece Rita mums vaicā, vai tagad darbu ārzemēs piedāvā tāpat kā zeķbikses, katlus un vēl visādus sadzīves priekšmetus. Viņai uz biroju atnākusi kāda sieviete un aģitējusi, ka var iekārtot labi apmaksātā darbā Spānijā vai Vācijā.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) noskaidrojām, ka darbā iekārtošanas tiesības ir tikai NVA un komercfirmām, kas saņēmušas speciālas atļaujas. Tādu šobrīd ir 43, un pārējiem minētos pakalpojumus sniegt ir aizliegts. Apzvanot dažus no sarakstā minētajiem uzņēmumiem, noskaidrojām, ka neviens ar aģentu palīdzību cilvēkus darbā nevervē. Klienti paši atrodot attiecīgo pakalpojumu sniedzēju. Tāpēc vēlreiz atgādinām rīdziniekiem, ka, pirms piekrītat slēgt kādu līgumu un doties darbā ārpus Latvijas, noskaidrojiet:

  • vai firmai ir NVA izsniegta licence;
  • norakstiet pakalpojuma sniedzēja reģistrācijas apliecības datus un aizdomu gadījumā pārbaudiet NVA, zvanot pa bezmaksas tālruni 8007700;
  • iepazīstieties ar firmas ārvalstu partneru reģistrācijas apliecību oriģināliem un noslēgto līgumu oriģināliem;
  • atcerieties, ka, izvēloties nelikumīgu starpnieku, jūs varat tikt apkrāpti, kļūt par nelegālu strādnieku Rietumos un pat tikt pakļauti cilvēku tirdzniecībai.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu