Skolās aizliedz izmantot vārdnīcu orālā seksa definīcijas dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dbtechno.com

Vecāku sūdzības dēļ Kalifornijas štata pilsētā Menifī no skolu plauktiem izvākts vārdnīcas «Merriam Webster» desmitais izdevums, kurā sniegts skaidrojums vārdkopai «orālais sekss», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Menifī skolas minēto vārdnīcas izdevumu izmantoja vairāku gadu garumā ceturtajās un piektajās klasēs (bērniem vecumā no deviņiem līdz desmit gadiem), taču tagad to izmantot aizliegts, reaģējot uz vecāku sūdzībām, ka šķirklis ir šim vecumam neatbilstošs.

«Ir grūti sēdēt un lasīt vārdnīcu, taču mēs mēģināsim atrast arī citas lietas,» pavēstīja skolu apgabala pārstāve.

Kamēr daži vecāki ir apmierināti ar vārdnīcas izmantošanas aizliegšanu, citi uzskata, ka tas nav pareizi. «Tas nav nemaz tik slikti, ja bērni var iet un sameklēt vārdu, ko viņi varbūt izdzirdējuši spēļu laukumā,» norādīja tēvs Džeisons Rodžerss. «Kaut kur ir jānovelk robeža. Ko mēs darīsim tālāk, izvāksim enciklopēdijas, jo tajā minētas cilvēka anatomijas daļas, piemēram penis un vagīna?"

Speciālistu grupa šobrīd izskata jautājumu, vai aizliegums Menifī skolās būs pastāvīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu