Nākamajā mācību gadā īstenos vērienīgu skolēnu veselības paradumu pētījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai nodrošinātu datus jaunākajam Pasaules Veselības organizācijas (PVO) skolēnu veselības paradumu pētījumam, nākamajā mācību gadā Latvijā tiks veikta vērienīga skolēnu aptauja, kuras izmaksas plānotas 41 322 latu apmērā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) plānoto pētījumu saraksts.

Šādas aptaujas pētījuma dalībvalstīs notiek katru ceturto gadu. To pirmsākumi meklējami 1983.gadā, savukārt Latvija kopš 1991.gada pētījumā piedalījusies jau sešas reizes.

Iepriekšējā PVO ziņojumā ir apkopoti dati par 2009./2010.mācību gadā veikto aptauju, kurā piedalījās vairāk nekā 200 000 pusaudžu. Šis PVO ziņojums apraksta 39 valstu un reģionu skolēnu paradumus, kuri visvairāk ietekmē veselību. Tas arī parāda veselības riska paradumu izplatību trīs vecuma grupās - 11, 13 un 15 gadu vecumā.

Kā skaidro SPKC, 2013./2014.mācību gadā plānotā aptauja ļaus iegūt salīdzināmu informāciju un palielināt izpratni par skolēnu veselības paradumiem un dzīvesveidu. Tāpat tās rezultātus plānots izmantot veselības veicināšanas un veselības izglītības politikas ietekmēšanai, veselības izglītības un veselības veicināšanas programmu un kampaņu veidošanai, kā arī datu nodrošināšanai sabiedrības veselības zinātnei un starptautiskas salīdzināmas informācijas iegūšanai.

Aptauju organizēs SPKC, un tās izmaksas tiks segtas no valsts budžeta. Prognozētais pētījuma izpildes termiņš ir 2016.gada 31.oktobris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu