13% Rīgas skolotāju nav augstākās pedagoģiskās izglītības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Aptuveni 13% Rīgas skolās strādājošo pedagogu nav augstākās pedagoģiskās izglītības, liecina Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta apkopotā statistika.

Patlaban Rīgas vispārējās izglītības iestādēs 87% pedagogu ir augstākā pedagoģiskā izglītība, bet 6% ir cita augstākā izglītība. Vidējā pedagoģiskā izglītība ir 4% Rīgas skolās strādājošo pedagogu, vidējā vispārējā izglītība — 2% pedagogu un vidējā profesionālā izglītība — 1% pedagogu.

Kā zināms, pērnā gada 1. septembrī stājās spēkā Izglītības likuma prasība, kas nosaka, ka turpināt darbu vispārējās izglītības iestādēs var tikai pedagoģiskie darbinieki, kuri ieguvuši augstāko pedagoģisko izglītību vai kuri studē. Taču likuma pārejas noteikumos ir izņēmums, kas paredz, ka pedagogiem, kuriem nav augstākās pedagoģiskās izglītības un kuriem 2004. gada 1. septembrī līdz pensijas vecuma sasniegšanai atlikuši pieci gadi vai mazāk, ir tiesības turpināt strādāt par pedagogu līdz tā mācību gada beigām, kurā tiek sasniegts pensijas vecums.

Kopumā Rīgas skolās patlaban strādā 8380 pedagogu.

Saskaņā ar departamenta apkopoto statistiku 960 Rīgas skolotāji jeb 8% ir vecāki par 60 gadiem, savukārt 1904 skolotāju jeb 13% Rīgas pedagogu vecums ir no 50 līdz 59 gadiem.

Rīgas skolās strādā 2362 pedagogi, kuru vecums ir 40–49 gadi, 1740 pedagogu vecumā no 31 līdz 39 gadiem un 1414 pedagogi, kuri ir jaunāki par 31 gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu