Vai bērniem un vecākiem jāpasniedz dāvanas skolotājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka bērniem un to vecākiem nav jāpasniedz dāvanas skolotājiem, liecina konservatīvu ideju institūta «Populares Latvija» un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma 'Laba skola: vēlmes un vērtējums» rezultāti.

Iedzīvotājiem tika jautāts, vai bērniem un to vecākiem ir skolotājiem jādāvina dāvanas, piemēram, dzimšanas dienās, Ziemassvētkos. Dāvanas skolotājiem atbalsta 35% respondentu.

Savukārt starp tiem, kuriem ir skolas vecuma bērni, dāvanas atbalsta 37% aptaujāto. Līdzīgi kā sabiedrībā kopumā vairākums - 55% - bija pretējās domās - ka dāvanas skolotājiem nav jāpasniedz.

Šā gada februāra aptaujā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Pētījums «Laba skola: vēlmes un vērtējums» sniedz dziļāku ieskatu valsts iedzīvotāju vērtību orientācijās. Tās spilgti atspoguļojas tieši izteiktajās vēlmēs pēc tā, kādam jābūt mācību saturam un metodēm Latvijas skolās. Pētījuma autori vēlējās noskaidrot, vai skolās jāmāca būt savas valsts patriotiem vai arī mēs vēlamies redzēt savus bērnus multikulturālus un atvērtus, kā arī vai vecāki piekristu, ka viņu bērnus skolotāji var sodīt.

«Populares Latvija» ir konservatīvo ideju institūts, kura darbības pamatā ir modernā konservatīvisma pamatprincipi - brīva uzņēmējdarbība, maza valsts pārvalde, indivīda brīvības un Eiropas tradicionālās vērtības.

Konservatīvo ideju institūts «Populares Latvija» nav saistīts ne ar vienu politisku partiju vai reliģisku organizāciju. Institūta misija ir definēt, izplatīt un iedzīvināt Latvijā moderni konservatīvas idejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu