Gadskārtējais RTU arhitektu karnevāls

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 27.

maijā, pulksten 20 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā, Uzvaras bulvārī 2/4, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras studenti organizē gadskārtējo arhitektu karnevālu, kura tēma šogad ir «Ķiršu lietus».

Karnevāls pēdējā RTU akadēmiskā gada dienā ieplānots kā izklaidējošs pasākums, ko Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes 4. kursa studenti tradicionāli organizē par godu bakalaura grāda iegūšanai.

«Mēs gribētu, lai karnevālu apmeklē gan arhitekti, kas jau darbojas profesijā, gan mūsu fakultātes studenti un akadēmiskais personāls, gan arī citi radoši cilvēki, kas jebkādā veidā saistīti ar mūsu profesiju,» atzīst 4. kursa students Andris Rubenis. Viņam piekrīt arī pārējie karnevāla organizatori: Evelīna Ozola, Agne Serdāne un Ģirts Milleris.

Tēma «Ķiršu lietus» ļauj karnevāla apmeklētājiem brīvi improvizēt ar atbilstošiem pavasarīgiem kostīmiem. Karnevāla organizatori mudina pievērsties austrumniecisku elementu izmantošanai tērpos, jo ziedoši ķirši ir tradicionālās japāņu kultūras sastāvdaļa.

Organizējot karnevālu, arhitekti parasti cenšas atklāt jaunas vietas. Pirms vairākiem gadiem tādējādi tika atklātas toreiz maz izmantotās Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja telpas. Bet pagājušajā gadā karnevāls, kura tēma bija «Kājām gaisā», notika Rātslaukuma pazemē pāris metrus zem Rolanda statujas. Šogad pēc neilga pārtraukuma karnevāls atkal pieskandinās Dzelzceļa muzeju. Karnevāla laikā iecerēts organizēt tērpu parādi, kā arī dažādas rotaļas. Muzikālos priekšnesumus karnevāla dalībniekiem sniegs grupas «Mofo», «Voiceks Voiska», «G-Spot».

Ieejas maksa karnevāla tērpos — Ls 2, bez tērpiem — Ls 4, iepriekšpārdošanā — Ls 1,50 (RTU Studentu parlamentā Kaļķu ielā, 324. kab.).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu