Sākas izlaidumi LLU

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 14.

jūnijā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sāksies un līdz 22. jūnijam turpināsies izlaidumu laiks. Augstskolas deviņas fakultātes pavisam absolvēs aptuveni 1400 bakalauru un maģistrantu, kas ir vairāk nekā pērnajā gadā.

Sešās dienās universitātes aulā Jelgavas pilī pavisam notiks 11 svinīgi sarīkojumi, kurus apmeklēs vairāki tūkstoši apsveicēju no visiem Latvijas novadiem. Viņu vidū būs absolventu vecāki, tuvinieki un draugi, darba devēju un pašvaldību pārstāvji, kā arī ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas.

Pirms gada valstī trešo lielāko universitāti absolvēja 1237 jaunie speciālisti, bet šogad diplomu saņems vairāk nekā 1400 absolventu. Tas tāpēc, ka šogad izlaidums pirmo reizi notiks universitātes jaunākās — Informācijas tehnoloģiju fakultātes studiju programmā «Programmēšana». Arī Veterinārmedicīnas fakultātē pirmo reizi notiks izlaidums jaunajiem veterinārārstiem, kuri mācījās pēc sešgadīgās studiju programmas, kas pilnā mērā tagad atbilst Eiropas Savienības prasībām. Tāpat pamatstudijas pirmo reizi beigs Sociālo zinātņu fakultātes otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas «Iestāžu un uzņēmumu ārējie sakari» absolventi. Turklāt šogad absolventu vidū pirmo reizi būs arī Lauksaimniecības fakultātes nepilna laika studiju beidzēji, kuri profesionālās augstākās izglītības studiju apakšprogrammu «Uzņēmējdarbība lauksaimniecībā» apguva universitātes filiālē Limbažos.

Divas Sociālo zinātņu fakultātes diplomandes Dina Bite un Iveta Lakševica var būt sevišķi gandarītas, jo izlaidumā saņems bakalaura grādu un diplomu ar izcilību, kas godam nopelnīts apgūstot studiju programmu «Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija». Interesanti atzīmēt, ka LLU lielākās — Ekonomikas — fakultātes vēsturē kopš dibināšanas absolventu kopskaits šogad pārsniegs sesto tūkstoti.

Tāpat iepriecina fakts, ka universitātes šā gada absolventu vidū ir divi Kārļa Ulmaņa stipendiāti — Lana Janmere un Inese Vīgante no Sociālo zinātņu fakultātes, kā arī visi trīs Senāta stipendiāti — Kristaps Kārkliņš no Lauku inženieru fakultātes, Rita Vītola no Lauksaimniecības fakultātes un Āris Jansons no Meža fakultātes. Turklāt Rita un Āris izlaidumā saņems diplomu par maģistra grāda iegūšanu.

Šogad izlaiduma svinības atšķirsies arī ar to, ka pirmo reizi katrs universitātes beidzējs atmiņai par Jelgavā pavadīto studiju laiku saņems augstskolas žurnāla «Plēsums» speciālizlaiduma eksemplāru, bet rudenī, sākot jauno studiju gadu, klajā nāks tradicionālā izdevuma «Absolventi» kārtējais laidiens, kurā būs apkopoti statistikas dati par šā gada pamatstudiju, maģistrantūras un doktorantūras beidzējiem, aizstāvētajiem promocijas darbiem, ziņas par Valsts eksāmenu komisiju sastāvu un labākajiem bakalaura un maģistra darbiem, kā arī diplomprojektiem.

Izlaidumu laiks LLU otrdien, 14. jūnijā, pulksten 15 sāksies ar diplomu izsniegšanu Veterinārmedicīnas fakultātes beidzējiem. Piektdien, 17. jūnijā, pulksten 11 notiks Informācijas tehnoloģiju fakultātes, bet pulksten 15 — Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes absolventu izlaidums. Sestdien, 18. jūnijā, pulksten 12 izlaiduma svinības notiks Ekonomikas fakultātes maģistrantiem, bet pulksten 16 — Lauku inženieru fakultātes absolventiem. Nākamās nedēļas sākumā, 20. jūnijā, pulksten 11 izlaidumu svinēs Lauksaimniecības fakultātes, bet pulksten 15 — Tehniskās fakultātes absolventi. Dienu vēlāk, 21. jūnijā, pulksten 11 notiks Meža fakultātes, bet pulksten 15 — Sociālo zinātņu fakultātes izlaidums. Savukārt 22. jūnijā pulksten 12 izlaidums notiks Ekonomikas fakultātes profesionālo studiju programmu absolventiem, bet pulksten 16 — bakalaura studiju programmu absolventiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu