Piedalies konkursā jauniešiem «Uzraksti vārdus dziesmai!»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

www.rigarulle.lv

Šis konkurss ir lieliska iespēja ikvienam jaunietim, kas raksta dziesmu tekstus vai grib pamēģināt to darīt, jo uzvarētājiem būs reāla iespēja izveidot dziesmu kopā ar grupām «Gain Fast» un «Iedomu spārni».

Lai palīdzētu konkursa dalībniekiem rast iedvesmu, vaicājām grupu dalībniekiem, kādus viņi vēlētos redzēt savu dziesmu tekstus. «Dziesma ir mazs mākslas darbs, kuru rada divi autori. Klausoties tikai mūziku, mums katram rodas dažādas asociācijas, bet mūzika ar vārdiem ir jau gatava abu autoru pasaule, kurai mēs pievienojamies. Ir svarīgi, lai vārdi aizkustinātu, liktu klausītājam tajos iedziļināties… Šādi vārdi nekad nerodas kā «ūdens liešanas» rezultāts. Tie rodas cilvēkiem, kam ir ko teikt. Es gribu, lai par jūsu tekstiem teiktu: «Ārprāts! Cik tas ir vienkārši un saprotami. Bet es nekad nebūtu iedomājusies, ka to var pateikt arī tā»,» atklāja Ieva no «Iedomu spārniem».

Savukārt Kapars no «Gain Fast» uzsvēra: «Dziesmu vārdi netop mehāniski. Tos nevar izdomāt. Vārdi atspoguļo pārdzīvoto — emocijas nevar izdomāt, tās ir jāizdzīvo. Būtībā teksti atspoguļo personīgo dzīvi un pieredzi, tādēļ es augstu vērtēju nevis atreferētus tekstus un vispārinātas lietas, bet gan ļoti personiski izjustas emocijas. Ja šie teksti ir patiesi, tad nav jāpiepūlas, lai tos uzrakstītu.»

"Dižā Baltijas valstu apceļošana"

Konkursa darbu iesūtīšanas beigu termiņš ir 15. augusts! Konkursa noslēgumā organizētāji sola arī kādu pārsteigumu visiem tā dalībniekiem un it īpaši uzvarētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu