Skolās aizliedz neveselīgu pārtiku un minisvārkus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Bulgārijas skolās otrdien, pirmajā skolas dienā stājās spēkā jauni noteikumi, aizliedzot skolēnu ēdnīcās neveselīgu pārtiku un dzērienus ar augstu cukura saturu, kā arī minisvārkus.

Bulgārijas valdība augustā apstiprināja noteikumus, aizliedz skolas ēdnīcās kartupeļu čipsus, limonādes, tūlīt pagatavojamās zupas un kūkas ar augstu cukura daudzumu. Tā vietā skolēniem tiks piedāvāts vairāk svaigi augļi un dārzeņi, pilngraudu maize un makaroni, zivis un liesa gaļa.

Bulgārijas Veselības ministrija arī sastāda daudz detalizētu aizliegtās pārtikas sarakstu, savukārt Izglītības ministrija izstrādā mācību programmu, lai skolēnus izglītotu par veselīgu uzturu.

Vairāk nekā 30% bulgāru pusaudžu ir ar pārāk lielu svaru, liecina Veselības ministrijas dati.

Skolēniem arī ieteikts uz mācībām ierasties pieklājīgā apģērbā, izvairoties no minisvārkiem, zema piegriezuma džinsiem un saīsinātiem T-krekliem.

Bulgārija no skolas formām atteicās pēc komunisma sabrukuma 1989.gadā, taču pusaudžu pārmērīgi vaļīgā ģērbšanās izraisījusi neapmierinātību skolotāju vidū, kas pieprasa ieviest noteiktas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu