Skolotāja ar zaķu fobiju zaudē prāvu pret savu skolnieci

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu skolotāja, kas paniski baidās no zaķiem, zaudējusi tiesas prāvā, ko viņa ierosināja pret savu skolnieci, pieprasot apsūdzētajai aizliegt izplatīt baumas par to, ka viņa baidās no garaušiem, kā arī zīmēt tos.

Vehtas tiesa neapmierināja skolotājas prasību pret 16 gadus veco meiteni. «Prasītājai tagad ir mēnesis laika, lai apstrīdētu spriedumu,» norādīja tiesnesis.

Vehtas vidusskolas vācu valodas un ģeogrāfijas pasniedzēja Mariona V. apgalvo, ka viņai nav bail no zaķiem, kaut arī kādu dienu, ieraugot uz klases tāfeles uzzīmētu garausi, viņa izplūdusi asarās un izskrējusi no telpas. Lai panāktu taisnību, skolotāja iesūdzēja savu skolnieci Kimu par apmelošanu, pieprasot, lai viņa pārtrauc stāstīt citiem cilvēkiem par skolotājas dīvaino fobiju.

Tikmēr apsūdzētā apgalvoja, ka pati zaķi uz tāfeles nemaz nav zīmējusi. «Es nezīmēju zaķi. Es pazīstu skolotāju no savas iepriekšējās skolas, kur viņa man arī pasniedza. Es tikai pateicu citam skolēnam, ka viņa vienmēr skrien ārā no klases, tiklīdz ierauga zaķa zīmējumu,» stāstīja Kima.

Pirms diviem gadiem skolotāja bija iesūdzējusi tiesā savu skolnieku par līdzīgu zīmējumu. Toreiz tika panākts izlīgums, apsūdzētajam piekrītot pārstāt apgalvot, ka skolotāja sāk raudāt, kliegt un bēgt ārā no klases, tiklīdz izdzird vārdu «zaķis» vai ierauga pašu garausi.Vācijas prese šo lietu nosaukusi par gada trakāko prāvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu