Studenti drīzāk atteiksies no naudas, nevis seksa

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šajā nedēļas nogalē topošo Latvijas Universitātes (LU) studentu vidū tika veikta aptauja, lai noskaidrotu studentu vērtības un pašvērtējumu.

Aptaujas rezultāti rāda, ka vismazāk jaunieši pašlaik ir gatavi atteikties no mīlestības (11%) un seksa (35%). Izvērtējot savu izvēli starp naudu, seksu un mīlestību, no naudas ir gatava atteikties vairāk nekā puse (54%) respondentu, portālu «Apollo» informēja Pēteris Jurčenko.

Pēc aptaujas rezultātiem, pirmkursnieki pašlaik labprāt sāktu jaunas intīmas attiecības, tomēr «vienas nakts sakari» nav pieņemami 63% jauniešu. Šajā jautājumā pretrunīgs viedoklis valda starp dzimumam. 69% vīriešu vienas nakts attiecības šķiet pieņemamas, turpretī 75% sieviešu domā pretēji.

Absolūts vairākums (84%) jauniešu tic augstākam spēkam, savukārt Dievam tic tikai 45% aptaujāto jauniešu. LU Fizikas un matemātikas fakultātes Studentu padomes priekšsēdētājs Kirils Solovjovs uzskata, ka mūsdienās cilvēce ir mainījusies un reliģija vairs nav ikdiena, taču cilvēkus joprojām nodarbina jautājumi, kurus tie nespēj izskaidrot. Līdz ar to viņi meklē atbildes kādos augstākos spēkos, taču katrs pēc savas pārliecības.

Jautājot par špikošanu pārbaudījumu laikā, 53% LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes studentu pauda pārliecību, ka pārbaudījumos jāļauj špikot, savukārt 55% Fizikas un matemātikas, kā arī Datorzinātņu fakultātes studentu uzskatīja, ka špikošana pārbaudījumu laikā nav pieļaujama. Kirils Solovjovs, runājot tieši par fizmatu studentiem, uzskata, ka lielākā daļa no viņiem grib mācīties un iemācīties. «Manuprāt, lielākā daļa fizmatu ir pārliecināti par saviem spēkiem, tikai nedaudzi grib kādu rezerves variantu gadījumā, ja nu viņi nespēj tikt galā ar pārbaudījumu paši,» sacīja Kirils Solovjovs.

Interesants ir fakts, ka Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes pirmkursnieki (70%) savas saskarsmes spējas, salīdzinot ar fakultātes biedriem, vērtē augstāk par vidējām, un tikai 7% — tās zemākas par vidējām.

Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes vadītāja Jeļena Rižakova, komentējot aptaujas rezultātus, pieļauj, ka šis ir pēdējā laikā fenomens. «Rakstot CV un motivācijas vēstules, visu laiku «borē», ka jāparāda augstais pašvērtējums. Tīri loģiski, ka neviens sevi nevēlas pieskaitīt pie vidējā, jo es taču esmu tik īpašs. Iespējams, pie vainas ir individuālisma kultūra, mēs esam palikuši ļoti amerikāniski un eiropeiski.»

Aptaujā piedalījās 119 respondenti (73% sieviešu un 27% vīriešu). Aptauju realizēja Pēteris Jurčenko sadarbībā ar LU Fizikas un matemātikas fakultātes Studentu padomi un LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes Studentu pašpārvaldi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu