Vasaras nometne Baltijas valstu studentiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitāte ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Tartu, Klaipēdas un Viļņas Universitāti par Baltijas valstu zinātniskā potenciāla izmantošanas veicināšanu, rīkojot kopējas vasaras skolas. Šīs sadarbības ietvaros Latvijā pētnieciskā vizītē no 5. līdz 14.jūnijam viesojās studentu grupa no ASV.

Studentu grupa, kas studē uzņēmējdarbību, bija ieradusies prof. K.Šoka (Ch.Shook) vadībā no Auburnas Universitātes (Auburn University), kuras Biznesa skola ir starp 500 labākajām pasaulē. Latvijā studenti bija ieradušies pēc viesošanās Igaunijā.

Vasaras skolas ietvaros tiek apmeklētas dažāda profila institūcijas un uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tādējādi iepazīstinot ar Baltijas valstu ekonomikas un biznesa vides attīstības aktualitātēm.

Viesojoties uzņēmumos Baltijas valstīs, studentiem bija uzdevums – klausoties uzņēmumu pārstāvju stāstītajā, teoriju, kas noklausīta Auburnas Universitātē, pārvērst praksē. Jauniešiem bija jāatlasa un jāpiefiksē informācija par dažādiem menedžmenta teorijas jēdzieniem: Portera 5 spēku modelis (kāda ir pircēju spēja ietekmēt pakalpojuma cenu (pirms/ pēc krīzes); kāda ir piegādātāju spēja ietekmēt pakalpojuma cenu (pirms/ pēc krīzes) u.c.), uzņēmuma stiprās un vājās puses, stratēģija biznesa un korporatīvā līmenī u.tml.

Pašlaik studenti ir Lietuvā, kur viņiem ir tikšanās vairākās kompānijās, kas darbojas biotehnoloģijas nozarē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu